Ελλάδα - covid 19: Πως έχει "χτυπηθεί" από τον κορωνοϊό η εκπαίδευση;

Μπορεί η Κυβέρνηση να μας λέει συχνά ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν κρούσματα, όμως κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα "Το Βήμα" από κορωνπϊό έχουν νοσήσει 704 μαθητές και 491 φοιτητές και σπουδαστές από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Επιπλέον έχουν ασθενήσει 293 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Ακόμη διαπιστώνεται ότι συνολικά κρούσματα κοροναϊού έχουν παρουσιασθεί σε 1023 σχολικές μονάδες (εκ των οποίων 47% στην Αττική) και σε 528 διάφορες άλλες εκπαιδευτικές μονάδες.

Το 46% αυτών των κρουσμάτων σε μαθητές σχολείων (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν εμφανισθεί στην Αττική και το 21% στην κεντρική Μακεδονία.

Ωστόσο εντυπωσιάζει ότι στην κεντρική Μακεδονία έχουν διαγνωσθεί με covid-19 τo 40,5% των φοιτητών και σπουδαστών όλης της χώρας που έχουν εντοπισθεί με τον φονικό ιό από όλη την χώρα.

Κι αυτό λόγω του υψηλού ποσοστού «συμμετοχής» της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών – που ανήκει κι η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών – στην συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας στο σύνολο των ασθενών με κοροναϊο.

Στην Θεσσαλονίκη το ποσοστό των νοσούντων ηλικίας 18-24 ετών είναι μάλιστα της τάξης του 33% του συνόλου . Κι όλα αυτό βεβαίως όταν ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι περίπου το 60% των σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο.

Κάτι που αποτελεί βεβαίως ένα περαιτέρω δείγμα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Θεσσαλονίκη κι άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Πως είναι η κατάσταση στης Κυκλάδες; Να πούμε την αλήθεια δεν έχουμε ακριβή στοιχεία.. Ξέρουμε όμως ότι έχουμε κατά διαστήματα κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων σε Τήνο, Κέα, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη ενώ την εβδομάδα που ξεκινάει έχουμε κλειστά τμήματα σε δομές της Νάξου (7ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, ΓΕΛ Τραγαίας) αλλά και στη Σαντορίνη (Καμάρι)... 

Είτε μας αρέσει, είτε όχι ο κορωνοϊός κινείται και στο χώρο της εκπαίδευσης και κακώς έως σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει επιστρέψει στην λογική του Μαϊου όταν τα μέτρα ήταν πιο αυστηρά στα σχολεία...

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα in.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News