Ελλάδα - Κεραμέως: Από 21 Απριλίου μπορούν να εμβολιάζονται και οι εκπαιδευτικοί

Τα σχολεία έχουν ανοίξει αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ενταγμένοι σε ομάδα για να εμβολιαστούν άμεσα. Πάλεψαν, διεκδίκησαν. έκαναν πορείες πριν από την (επα)έναρξη των μαθημάτων στα Λύκεια, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες. Εχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια μέσω της δήλωσης που έχουν κληθεί να κάνουν, όμως αυτό δεν είναι λύση. Κι έρχεται σήμερα, η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας να μας αναφέρει μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου.

Α. Το 1ο βήμα έγινε με την ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Β. Το 2ο βήμα επικεντρώθηκε στην ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στο σύστημα αξιοποίησης αδιάθετων εμβολίων.

Γ. Και τώρα το 3ο και καθοριστικό βήμα: η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης από 21 Απριλίου στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα", αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, οπότε από την επόμενη Τετάρτη, 21 Απριλίου, που ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς, θα μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού για να προγραμματίσουν πότε θα υποβληθούν σε εμβολιασμό 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News