Ελλάδα - Lockdown: Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία;

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί περαιτέρω η κινητικότητα και να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Και μάλιστα με πολλές πιθανότητες πλέον...  Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα. Βασικός κυβερνητικός στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των γονέων, και όχι γιατί υπάρχει θέμα υπερμετάδοσης στα σχολεία. 

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισήγηση για «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία νηπιαγωγία κλπ μόνο για τη Θεσσαλονίκη, μια δεύτερη εισήγηση ήταν το κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, και μια τρίτη εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σε όλη τη χώρα που τελικά προκρίθηκε.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να λάβει μέρος στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, το απόγευμα της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής παραμένουν ανοικτά, σε αντίθεση με τα γυμνάσια και τα λύκεια, τα οποία ήδη λειτουργούν με καθεστώς τηλεκπαίδευσης.
 

Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι εάν χρειαστέι θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία... Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει ανησυχία για υπερμετάδοση στους χώρους του σχολείου, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη μείωσης της κινητικότητας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να παλέψουμε με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε κοινωνικής ομάδας, όσο κυρίως με τη γρήγορη μείωση της κινητικότητας, ώστε να μην παρατείνονται τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να κλείσουμε και τα δημοτικά σχολεία θα το κάνουμε και αυτό. Όχι με επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Όχι ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μας του δημοτικού» σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1- «δεν μας ανησυχεί η μετάδοση μέσα στο σχολείο. Μας ανησυχεί η κινητικότητα, γιατί είναι περίπου 650.000 παιδιά που πηγαίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πηγαίνουν οι γονείς, οι παππούδες, οι γιαγιάδες τους και αυτό συμβάλλει πολύ στην αύξηση της κινητικότητας όπως έχουμε δει και από τον αριθμό των sms».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι αν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα, ούτε και παράταση του lockdown. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να αρθεί το lockdown τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν περίπου στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News