Ελλάδα - Νάξος: Εικονικές εκδρομές σε Γεωμορφολογία και Γεωλογία

Στα πλαίσια του CIVIS, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου, την Δευτέρα 19 Απριλίου και ώρα 12:00 – 15:00 διοργανώνεται μια εικονική εκδρομή υπαίθρου στην Νάξο. Η εν λόγω δράση αποτελεί μέρος ενός, σύντομης διάρκειας δράσης ‘κινητικότητας’ με θέμα «Εικονικές εκδρομές γεωλογίας-γεωμορφολογίας».

Η ύπαιθρος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των γεωεπιστημόνων. Αφού η υγειονομική κατάσταση δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο CIVIS, με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Νίκης Ευελπίδου, διοργανώνει μια εβδομάδα εικονικών εκπαιδευτικών εκδρομών.

Η δράση περιλαμβάνει τέσσερα διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνονται με την συμμετοχή τεσσάρων εταίρων από την συμμαχία CIVIS και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Aix Marseille University, το Stockholm University - Navarino Environmental Observatory και το Universidad Autónoma de Madrid.

Αύριο, 19 Απριλίου οι εκπαιδευτικές εκδρομές ξεκινούν με την Νάξο! Στην δράση έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν 200 φοιτητές, από πανεπιστήμια της συμμαχίας CIVIS, από άλλα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, από την βόρεια και νότια Αμερική και την Ασία.

Η εικονική περιήγηση στο παράκτιο γεωπεριβάλλον της Νάξου θα αναμεταδίδεται live προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η παρουσίαση - ξενάγηση θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News