Ελλάδα - Πανελλαδικές: Αυλαία για την Γ' Λυκείου την Τετάρτη 2 Ιουνίου

Σχολεία Covid 19

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν τελικά τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αντί της Παρασκευής 11/6, όπως ήταν η αρχική απόφαση του υπουργείου Παιδείας για όλες τις τάξεις του λυκείου. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παρεμβάσεις, οι οποίες κρίθηκαν εύλογες, γονέων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου .

Αφορά μόνο τη Γ΄ τάξη των γενικών και επαγγελματικών λυκείων, των ειδικών λυκείων και των ενιαίων ειδικών επαγγελματικών λυκείων. Η εξαίρεση για τη Γ΄ Λυκείου αποφασίστηκε, τυπικά, διότι έχει ολοκληρωθεί η διδασκαλία της ύλης, όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, ο ουσιαστικός λόγος είναι οι φόβοι των μαθητών και των γονιών τους μήπως και νοσήσουν από κορωνοϊό ή τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα και χάσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις  που θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση για πρόωρη ολοκλήρωση των μαθημάτων συζητείτο εδώ και μέρες από τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης. Από την άλλη, εάν συνεχίζονταν τα μαθήματα έως τις 11 Ιουνίου, οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν μπαίνοντας σε «εθελοντική καραντίνα» εάν έχουν εξαντλήσει έως τώρα όλες τις απουσίες που δικαιούνται.

Χαρακτηριστικά...  "Συγκεκριμένα, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ορίζεται η  11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Ωστόσο, για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων
(δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας – λόγω της επικείμενης έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων – ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη"

Την ίδια στιγμή, το υπ. Παιδείας δίνει για δεύτερη φορά μέσα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος τη δυνατότητα σε φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις. Η προθεσμία λήγει αύριο στις 3 μ.μ. Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι οι φοιτητές που έχουν εξαιρετικό λόγο και δεν υπέβαλαν αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση κατά την προηγούμενη περίοδο, από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2020. 

Ακόμη, όσοι κατά την προαναφερθείσα περίοδο δεν ολοκλήρωσαν ή δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στα ΑΕΙ.

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News