Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΕλλάδα: Παρουσιάστηκε στο ΑΤ Κυθήρων ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

Ελλάδα: Παρουσιάστηκε στο ΑΤ Κυθήρων ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

|

ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. – Ποιος ο λόγος της “σύλληψης” 

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων κκ Σεραφείμ να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και να τελέσει χθες Παρασκευή κανονικά την Ακολουθία των Χαιρετισμών… Μάλιστα, άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό. Το γεγονός επιβεβαίωσε στο protothema.gr σήμερα το μεσημέρι, o δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ο Μητροπολίτης «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμο: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα». Και τι έγινε τελικά; Ο Σεβασμιώτατος κκ Σεραφείμ προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδας.. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο

Να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ με παρέμβασή του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο την περασμένη Δευτέρα (16/3/2020) είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των Εκκλησιών. Εκανε λόγο για ολιγοπιστία και απιστία από μέρους της Εκκλησίας ενώ για την Κυβέρνηση τονίζει ότι υπερέβη τα εσκαμμένα.

Μεταξύ άλλων έγραψε:

“Η μονομερής αυτή απαγόρευσις της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας των Κυριακών και της Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά το ειρημένο διάστημα, παρά την σαφή τοποθέτησιν και Απόφασιν της Διαρκούς Ιεράς ημών Συνόδου, προσκρούουσα εις τας Σχέσεις συναλληλίας μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, λυπεί βαθύτατα τον Ορθόδοξον Χριστιανικόν Κόσμον και συνιστά ανοίκειον και ανάρμοστον συμπεριφοράν προς την καθ΄ Ελλάδα Ορθόδοξον Καθολικήν Εκκλησίαν με δυσμενέστατον αντίκτυπον εις τας ψυχάς του Ορθοδόξου Χριστιανικού Πληρώματος.

Όλοι φροντίζομεν διά την εξασφάλισιν της δημόσιας υγιείας και την ασφαλή αντιμετώπισιν της πανδημίας του κορωνοιού. Όχι, όμως, και μέχρις αυτού του σημείου, καθ’ ο η κρατική εξουσία “υπερβαίνει τα εσκαμμένα”.

Διά τούτο θεωρείται επάναγκες προς αποφυγήν άλλων θλιβερών παραμέτρων να συγκληθή το συντομώτερον το αρμόδιον διά τα σοβαρότατα αυτά θέματα Όργανον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα super market, φερ’ ειπείν, θα λειτουργούν καθ’ όλας τας ώρας των Κυριακών, και των άλλων ημερών, διά να παρέχουν τον υλικόν άρτον, ενώ οι Ιεροί Ναοί μας παρακωλύονται νομικώς διά να προσφέρουν εις τους πιστούς τον Ουράνιον Άρτον της Θείας Ευχαριστίας.

Ας το γνωρίζουν οι ηγέτες του Έθνους μας ότι, εάν οι αδίστακτοι γείτονές μας εξ ανατολών προχωρήσουν εις τα σκοτεινά σχέδιά των και αιματοκυλίσουν τον τόπον μας, ο πιστός Ελληνορθόδοξος Λαός μας δεν θα καταφύγει εις τα Υπουργεία, αλλά εις τους Ιερούς μας Ναούς”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο