Ελλάδα: Την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

ΣΤο περιμέναμε... Δεν ήταν μυστικό άλλωστε. Από τη στιγμή που η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση χαρακτηρίστηκε ως θετική, λογικό είναι να προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση. Μάλιστα, όπως όλοι αναφέρουν, αυτή η κίνηση γίνεται και ως crash test ενόψει του Σεπτεμβρίου, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι έως τώρα έρευνες αναφέρουν ότι τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την πανδημία και τα συμπτώματα είναι ως επί τω πλείστον, ήπιας μορφής... 

Κι έτσι, μετά από την ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία καθώς και τα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτρα, θα επαναλειτουργήσουν:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.