Έρχεται με …υποσχέσεις

Δεν είναι οι φήμες που λένε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει για κλείσιμο καθώς αρκετά τμήματά του έχουν ελάχιστους μαθητές. Οι πληροφορίες όμως από τα Δωδεκάνησα (βλ εφημερίδα «Δημοκρατική») λένε τα …αντίθετα και μάλιστα τις προσεχείς εβδομάδες που θα βρεθεί στη Ρόδο ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, περιμένουν ανακοινώσεις. Ο υπουργός Παιδείας θα έχει ως βασικό μέλημα να διαπιστώσει μέσω επισκέψεων στα σχολεία αν έχουν καλυφθεί τα κενά στις θέσεις των δασκάλων και των καθηγητών. Αλλά για τους Δωδεκανήσιους αυτό που μετράει είναι η δήλωση του υπουργού για την ίδρυση και λειτουργία ενός τμήματος τουρισμού και ενός οικονομικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ειδικά το τουριστικό τμήμα θα λειτουργήσει στη Ρόδο.

Παράλληλα αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα που σχετίζεται με τις μετεγγραφές των φοιτητών που «καίει» και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. «Το θέμα θα τεθεί ξανά από τη σύνοδο των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας κ Ανδρέα Λοβέρδο. Υπάρχει ανησυχία γιατί αν ικανοποιηθούν όλα ή τα περισσότερα αιτήματα, τότε τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα αποψιλωθούν από σπουδαστές. Τελούμε σε αναμονή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό σπουδαστών που έχουν «περάσει» σε τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και άλλα νησιά ζητούν να μεταγραφούν σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία δεν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις οικίες τους», δήλωσε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σ. Συρόπουλος και συμπλήρωσε πως σε λίγες ημέρες θα έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των σπουδαστών που έχουν ζητήσει να μετεγγραφούν σε άλλα πανεπιστήμια.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει σχέδιο επτά σημείων προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα μετεγγραφών φοιτητών από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα. Οι τελευταίες πληροφορίες έχουν ανεβάσει τον αριθμό των δικαιούχων μετεγγραφών στις 40.000 πανελλαδικά. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τα Πανεπιστήμια.