Το "ευχαριστώ" του Χατζηπέτρου για έναν κύκλο που ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Βίβλου

Πριν  από μερικές ημέρες είχαμε αναφέρει τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με νέα πρόσωπα στις θέσεις των Διευθυντών. Και η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές ήταν εντυπωσιακές… Η πιο ενδιαφέρουσα στη Νάξο; Η έλευση του Ματθαίου Χατζηπέτρου στο Γενικό Λύκειο Νάξου σε μία θέση που θεωρείται «καυτή» με το Λύκειο να θεωρείται το καλύτερο σχολείο στις Κυκλάδες με βάση τις επιδόσεις των μαθητών του… Βέβαια ο κος Χατζηπέτρος, έχει τα προσόντα να συνεχίσει την ανοδική πορεία του σχολείου όπως αυτή δρομολογήθηκε τα τελευταία χρόνια και σίγουρα είναι μία μεγάλη πρόκληση για τον πολύπειρο εκπαιδευτικό.

Μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (από την 1η Αυγούστου έως την 31η Ιουλίου του 2020) αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια στο Γυμνάσιο της Βίβλου… Και δεν ήταν λίγα… είκοσι ολόκληρα χρόνια…

Ο τίτλος της επιστολής «ένα Μεγάλο Ευχαριστώ» και όπως σημειώνει …

«Το 1997 ήρθα με μετάθεση από την Αθήνα στη γενέτειρά μου. Aπό το Γενικό Λύκειο Νέας Πεντέλης, στο Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου. Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά, τοποθετούμαι ως διευθυντής (ύστερα από αξιολογικές κρίσεις) στο μεγαλύτερο σχολείο των Κυκλάδων, στο ΓΕ.Λ. Νάξου.

Τα 20 αυτά χρόνια που βρίσκομαι στο νησί μου, έχουν ταυτιστεί με την εκπαιδευτική μου παρουσία στο Γυμνάσιο Βίβλου. Είτε ως απλός καθηγητής, είτε ως διευθυντής (2007-2017). Δε θα μπορούσα λοιπόν να αφήσω πίσω μου το μεγαλύτερο κομμάτι της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας, χωρίς να αναπολήσω όλα όσα πέρασα σ’αυτόν τον πανέμορφο χώρο, μ’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα. Αν και ορεινός, έγινα ” λιβαδίτης ”αφού αγκάλιασα και αγκαλιάστηκα με όλους αυτούς τους καλόκαρδους , εργατικούς, προοδευτικούς , ιδιαίτερα ευαίσθητους και θεοσεβούμενους απλούς ανθρώπους κυρίως των Τριπόδων, αλλά και του Γλινάδου, του Γαλανάδου και του Αγίου Αρσενίου.

Κυρίως λοιπόν σ’ αυτόν τον απλό κόσμο, τους μαθητές που πέρασαν από τα χέρια μου, τους γονείς και κηδεμόνες τους  με τους οποίους συνεργάστηκα αρμονικά και για τον κοινό στόχο: Την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας σε αρχές και αξίες, τον αλληλοσεβασμό, την αγάπη προς τη μάθηση και τη γνώση, σ’ αυτούς πρωτίστως οφείλω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ!! Η ψυχή μου είναι γεμάτη από μοναδικά συναισθήματα και το μυαλό μου από υπέροχες αναμνήσεις που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή μου, μέσα από την εκπαιδευτική μου πορεία στο Γυμνάσιο Βίβλου. Θέλω να πιστεύω ότι αφήνω πίσω μου ένα μικρό λιθαράκι προσφοράς, μια στάμπα ήθους και σεμνότητας, μια θετική αύρα και μια γλυκιά ανάμνηση… Αν τα’ χω καταφέρει, είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Δε θα την άλλαζα με όλα τα πλούτη του κόσμου….

Οφείλω όμως <<Ευχαριστώ>> και σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και που μαζί καταφέραμε ό,τι καταφέραμε. Με αλληλοσεβασμό και αγάπη, με σύμπνοια και ομοψυχία καταφέραμε να ξεπερνάμε τις όποιες μας διαφορές, για να διαμορφώσουμε αυτό το υπέροχο φιλικό-οικογενειακό κλίμα , που θεωρώ πως ήταν το ‘’μυστικό’’ της επιτυχίας και το σήμα κατατεθέν του σχολείου. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στην πρώην Διευθύντρια του Γυμνασίου Βίβλου, την κ. Ειρήνη Κούρτη- Μουστάκη, από την οποία παρέλαβα τη σκυτάλη της Διεύθυνσης και που σ’ένα μεγάλο βαθμό , ακολούθησα τα χνάρια της. Επίσης , θέλω να αναφερθώ στους καλούς μου συναδέλφους με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί και στήσαμε αυτό το ‘’οικοδόμημα’’ που με στήριξαν και με σεβάστηκαν , τον Αποστόλη Μαργαρίτη, το Σάκη Σιόντα, τη Βαγγελίτσα Γιαλή. Αλλά και τελευταία, τη Νεκταρία Μουτσοπούλου, τη Μαρία Αξαοπούλου, τη Μαρία Καραλή, τη Μαρία Συριοπούλου και γενικά όλους όσους πέρασαν και συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια για να διαμορφώσουμε την κοινή γραμμή πλεύσης, που συνιστούσε την ‘’Ταυτότητα’’ του Γυμνασίου Βίβλου.

Δε θα μπορούσα να αφήσω έξω από τις ευχαριστίες μου τους Δημοτικούς άρχοντες και ιδιαίτερα τους Προέδρους των Τριπόδων: Τους αείμνηστους Αργύρη Σοφικίτη-που με δικό του αγώνα ιδρύθηκε το 1988 το Γυμνάσιο Βίβλου- και Αντώνη Λαγογιάννη. Πιο πρόσφατα τον Αντώνη Σοφικίτη και τον τωρινό πρόεδρο Σπύρο Σκάρκο, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα και είχαμε την αμέριστη συμπαράστασή τους , για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Σχολείου.

Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Εφημέριο του χωριού, τον παπά-Μανώλη Σκουλάτο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, για την αγαστή συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό που υπήρχε μεταξύ μας όλο το διάστημα της παρουσίας μου στην Ενορία.

Τέλος, ένα ΜΕΓΑΛΟ Ευχαριστώ, στην καθαρίστρια του Σχολείου κ. Μαρία Λαγογιάννη με την οικογένειά της , που άοκνα και με εντιμότητα ήταν κοντά μας, όχι μόνο για την καθαριότητα των χώρων, αλλά και για ό,τι και όποτε τη χρειαστήκαμε…

Εύχομαι ολόψυχα οι παρακαταθήκες του Γυμνασίου Βίβλου να με ακολουθήσουν στη νέα μου θητεία ως διευθυντή του ΓΕ.Λ. Νάξου, ούτως  ώστε, όταν έλθει η ώρα της αποχώρησης, να με πλημμυρίζουν και τότε τα ίδια υπέροχα συναισθήματα………

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ματθαίος Ι. Χατζηπέτρος

Τέως Διευθυντής Γυμνασίου Βίβλου Νάξου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News