Εύρηκα... Καθηγήτρια Πανεπιστημίου αποκαλύπτει την ταυτότητα του Διαβόλου

Ο Αντίχριστος – ή Διάβολος – που αναφέρεται στη Βίβλο με τον αριθμό 666, περιγράφεται στις χριστιανικές γραφές ως αυτός που θα πραγματώσει τη βιβλική προφητεία, αντιτασσόμενος στον Κύριο κατά την ημέρα της Αποκάλυψης. Ωστόσο, σύμφωνα με τη θεωρία μίας ακαδημαϊκού, ο Διάβολος αποκτά πρόσωπο και ταυτότητα, αλλά και ταυτότητα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η καθηγήτρια Αρχαίων Μεσογειακών Θρησκειών του πανεπιστημίου Κορνέλ, Κιμ Χάινες – Άιτσεν (Kim Haines-Eitzen), η οποία ειδικεύεται στον παλαιοχριστιανισμό και τον πρώιμο Ιουδαϊσμό, ο αριθμός του Κτήνους, το περιβόητο 666 που αναφέρεται στο Βιβλίο της Αποκάλυψης ίσως αναφέρεται σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο η ίδια κατονομάζει ως τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα, Νέρωνα. 

Τη θεωρία της, μάλιστα, μοιράζεται στη σειρά του Netlfix «Ιστορία του Θεού», την οποία παρουσιάζει ο Μόργκαν Φρίμαν. Σύμφωνα, πάντα, με όσα ισχυρίζεται η ακαδημαϊκός, παρότι το τελευταίο μέρος της Καινής Διαθήκης όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι τελευταίες μέρες του κόσμου, θεωρείται ένα θρησκευτικό ανάγνωσμα με «πλήθος συμβολισμών», είναι παράλληλα κι ένα «πολιτικό κείμενο».

«Κάνει μία πολιτική αναφορά για την αιτία του κακού ή για το ποιος ευθύνεται για το κακό… Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα που διατυπώνεται, πως το 666 αναφέρεται στον Νέρωνα – τον Ρωμαίο αυτοκράτορα που παρέμεινε στο θρόνο από το 54 έως το 67 μ.Χ», εξηγεί η ίδια και συνεχίζει λέγοντας πως «αν κάποιος εφαρμόσει αριθμητικές τιμές στο όνομα Kaiser Neron και τις προσθέσει, τότε καταλήγει στο 666».

Μάλιστα, η καθηγήτρια επισημαίνει πως άλλες εκδοχές του βιβλίου της Αποκάλυψης αποδίδουν τον αριθμό 616 στο Κτήνος – κάτι που λειτουργεί τελικά κι ως άλλη μία επιβεβαίωση της θεωρίας της.

«Μπορεί να νομίσει κανείς πως ο αριθμός αυτός καταργεί την πιθανότητα να είναι ο Νέρωνας. Το εντυπωσιακό με αυτό όμως είναι πως βοηθά στην επιβεβαίωση της ταυτότητας του Νέρωνα καθώς αυτός είναι ο αριθμός που προκύπτει όταν γράψεις το όνομα Νέρωνας στα λατινικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στη σειρά ντοκιμαντέρ.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα in.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News