Γιατί; τι φταίει το σχολείο;

Το Λύκειο της Νάξου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά κτίρια στις Κυκλάδες και έχει συνεχόμενες επιτυχίες σε επίπεδο μαθητών / τριών… Όμως, ο χρόνος δυστυχώς είναι ανίκητος. Και το σχολικό κτήριο της Χώρας Νάξου μπαίνει σε διαδικασία ανανέωσης για πρώτη φορά από το 2003 όταν και παραδόθηκε προς χρήση.

Εδώ και εβδομάδες, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού του σχολείου με στόχο να λυθούν προβλήματα στατικότητας που παρατηρήθηκαν με το πέρας του χρόνου. Και με δεδομένο ότι σε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα έχουμε το άνοιγμα των σχολείων για τη περίοδο 2016 – 17 οι εργασίες έφταναν στο … τέλος τους. Όμως, το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου οι εργάτες όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά βρέθηκαν μπροστά σε ένα άσχημο θέαμα. Από το απόγευμα του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Δευτέρας κάποιοι (σ.σ. είναι κρίμα να στοχοποιήσουμε έστω και μία ομάδα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις) μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και προχώρησαν σε αυτές τις πράξεις. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι δεν υπήρχαν άσχημα συνθήματα ή βωμολοχίες αλλά συνθήματα και στίχοι που δήλωναν ότι αυτοί που προχώρησαν στους βανδαλισμούς είχαν διάθεση να αφήσουν το στίγμα τους μέσα σε ένα εύθυμο τόνο.

Όπως ήταν λογικό ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς τόσο σε επίπεδο σχολείου όσο και σε επίπεδο δήμου. Άμεσα έφτασε στο σχολικό κτήριο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Πρωτονοτάριος που επιθεώρησε στο χώρο και έδωσε εντολή για αποκατάσταση ενώ συγκαλεί την προσεχή Πέμπτη (25/08) στο χώρο του Λυκείου συγκέντρωση με τους φορείς που εμπλέκονται στη σωστή λειτουργία του σχολείου ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά. Ενδεχομένως οι ίδιοι οι μαθητές θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αναλάβουν τη προστασία του κτηρίου από τη στιγμή που είναι το δεύτερο …σπίτι τους.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και φέρει την υπογραφή του κου Πρωτονοτάριου και αναφέρει: «

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Γενικό Λύκειο Νάξου για την παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης και ελαιοχρωματισμού του σχολείου, με μεγάλη αγανάκτηση διαπιστώσαμε βανδαλισμούς στους φρεσκοβαμμένους τοίχους.

Δυστυχώς γινόμαστε πολύ συχνά μάρτυρες ανάλογων περιστατικών κατά της δημόσιας περιουσίας, η οποία κατ΄ επέκταση αποτελεί περιουσία των δημοτών. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε αντίστοιχη πράξη βανδαλισμού και ξεκαθαρίζουμε ότι ο Δήμος και η Σχολική Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα μείνουν αδρανείς και θα προβούν σύντομα σε άμεσα μέτρα για την αποφυγή και καταστολή ανάλογων περιστατικών φθοράς κατά της δημόσιας περιουσίας.

Για το θέμα αυτό, την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Διευθυντή, των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκπροσώπων του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να συζητήσουν τις περαιτέρω ενέργειες και τα μέτρα που θα ληφθούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News