Χρόνια προβλήματα χωρίς λύση

Κάποια στιγμή όλοι φτάνουν στα όρια τους… Και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Νάξου κ. Δέσποινα Κορρέ είχε χτυπήσει το καμπανάκι στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού (με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη να δίνει το παρών) για τη νέα σχολική χρονιά όταν είχε αναφερθεί στα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν το μεγαλύτερο σχολείο των Κυκλάδων.

Πιθανότητα τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σύλλογος προχώρησε σε ανάρτηση ανοιχτής επιστολή προς το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Τοτόμη Πρωτονοτάριο, τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο παιδείας Δημήτρη Λιανό και με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Β βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κοντόπουλο, στο ΓΕΛ Νάξου και το 15/μελές ΓΕΛ Νάξου. Ποιο είναι το θέμα; Τα προβλήματα του σχολείου. Όπως αναφέρει ο σύλλογος, αν και διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, χρονίζοντα προβλήματα του ΓΕΛ εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, παρά τις επισημάνσεις τόσο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων όσο και του σχολείου. Μάλιστα οι γονείς, όπως αναφέρουν, είχαν εγκαίρως -από το καλοκαίρι- ενημερώσει τη δημοτική αρχή σχετικά με προβλήματα που άμεσα θα έπρεπε να επιλυθούν, όπως η επισκευή κουφωμάτων, βάψιμο τοίχων κ.α., χωρίς ωστόσο να γίνει καμία απολύτως κίνηση από τους υπεύθυνους στους οποίους καταλογίζει «ανευθυνότητα».

Παραθέτουμε την επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κορρέ και η Γραμματέας κ. Ραγκούση
Κύριοι,....

Διανύουμε ήδη την Τρίτη εβδομάδα που έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί χρονίζοντα προβλήματα, παρόλο που έχουν γίνει επανειλημμένες επισημάνσεις τόσο από εμάς όσο και από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Με το με αρ. 52/ 3-7-2014 έγγραφό μας, σας είχαμε τονίσει ότι κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών θα έπρεπε να επιλυθούν τουλάχιστον τα άμεσα προβλήματα, όπως επισκευή κουφωμάτων, βάψιμο τοίχων, εντός και εκτός κλπ. Σας ζητούσαμε μάλιστα να μας ορίσετε ραντεβού για να τα συζητήσουμε, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Προβλήματα κτηριακά, συντήρησης, οικονομικά, παραμένουν όπως ακριβώς είχαν και κατά το κλείσιμο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα, αφενός να δυσχεραίνεται η σωστή λειτουργία του σχολείου και αφετέρου να πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Για μια ακόμη φορά σας τονίζουμε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τέτοιας σοβαρότητας θέματα με τόση ανευθυνότητα.

Η σωστή και ασφαλής λειτουργία του σχολείου είναι υπόθεση όλων μας και σας καλούμε να δείτε το θέμα πολύ σοβαρά και να φροντίσετε να εξασφαλιστεί το γρηγορότερο δυνατόν, δίνοντας προτεραιότητα στην επαρκή χρηματοδότηση, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες που απαιτούνται για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα.