Ημέρα γιορτής στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Ατόμων με Αναπηρία και στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου με πρωτοβουλία των καθηγητών είχαμε έναν ξεχωριστό αγώνα με ξεχωριστούς καλεσμένους. Από τη μία πλευρά ήταν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και από την άλλη μαθητές του ΕΕΕΚ Νάξου που ουσιαστικά συστεγάζεται με το 2ο Γυμνάσιο. Σκορ δεν κρατήθηκε αλλά οι μαθητές και των δύο σχολείων απόλαυσαν αυτό τον αγώνα…

Οσο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities); Καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News