Ιταλία - Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι μαθητικές εκδρομές από Ελλάδα

Η κατάσταση στην Ιταλία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.. Μάλιστα, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα στη Κρεμόνα, έφυγε από τη ζωή λόγω του ιού και έγινε το 3ο θύμα στην γειτονική Ιταλία ελέω του Κορωνοϊού...   Σύμφωνα με τις Αρχές τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 150. Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Και όπως ήταν λογικό, η Ελλάδα επηρεάζεται άμεσα ς... Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας. Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας». Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.  

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία  βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία. Η Ιταλία (Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία)  είναι από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, μαζί με την Τσεχία. Οι γονείς των μαθητών είναι ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζουν αν θα δοθούν οδηγίες για να επιστρέψουν οι μαθητές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ή θα παραμείνουν στην Ιταλία και θα ολοκληρώσουν κανονικά τις εκδρομές τους.

Η γειτονική χώρα τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 150, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Την Κυριακή καταγράφηκε και ο τρίτος θάνατος ασθενούς μέσα σε μόλις τρία 24ωρα.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Έχουμε ήδη ειδοποιήσει να μην αναχωρήσουν τα σχολεία που θα αναχωρούσαν για Ιταλία τις επόμενες ημέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Στην Βενετία, οι αρχές ανακοίνωσαν την διακοπή του ιστορικού καρναβαλιού ενώ στην περιφέρεια του Βένετο θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια Στο Μιλάνο, οι  δημοτικές αρχές  ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο.

Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.  Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μπαρ.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ - Φωτογραφία lifo.gr