Κάλυμνος: Η Σχολή Δυτών είναι και με τη βούλα γεγονός

Αποτέλεσε αίτημα ετών από τους αιρετούς και κατοίκους του νησιού. Άλλωστε, η Κάλυμνος έχει τεράστια παράδοση στις καταδύσεις ελέω σφουγγαράδων. Και χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος του 2017 ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Και στις 20 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προκήρυξη της λειτουργίας της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο για το έτος 2018. Οπότε; Και με τη βούλα λοιπόν… 

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων ορίζεται η 5 Φεβρουαρίου 2018. Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 25 σπουδαστές. Απ’ αυτούς οι 20 θα εκπαιδευτούν ως δύτες και 5 ως επιτηρητές.

Οι υποψήφιοι Δύτες πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη  των 18 ετών και μέχρι 35 ετών, ενώ οι υποψήφιοι Κυβερνήτες ή Επιτηρητές άνω των 21 ετών. Οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων, πρέπει να σταλούν στο Λιμεναρχείο ΚΑΛΥΜΝΟΥ μέσω οποιασδήποτε Λιμενικής  Αρχής.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα kalymnos-news.gr oι παραπάνω αιτήσεις με τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν σε οποιαδήποτε Λιμενική αρχή το αργότερο μέχρι 24 Ιανουαρίου 2018 και να διαβιβάζονται άμεσα στο Λιμεναρχείο Καλύμνου. Να σημειώσουμε ότι η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, παρακολουθώντας στενά το θέμα και ασκώντας πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, καθώς και η αρμόδια Υπηρεσία του Λιμεναρχείου Καλύμνου, για την επίσπευση των διαδικασιών δημοσίευσης της  Προκήρυξη.

Δείτε όλη την προκήρυξη πατώντας εδώ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News