Κάλυμνος: Υπό κατάληψη τα δύο Γενικά Λύκεια του νησιού

Ποιος είπε ότι έχει επιστρέψει η κανονικότητα στην Ελλάδα. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν. Και οι μαθητές έχουν την δύναμη να φωνάξουν για το δίκιο του αγώνα τους... Και από χθες, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου τελούν υπό κατάληψη τα δύο Γενικά Λύκεια Καλύμνου .

 Στην κατάληψη αυτή προχώρησαν οι μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό σύστημα και στις συνεχείς μεταβολές και μεταρρυθμίσεις. Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε τα δύο σχολεία και συνομίλησε με εκπροσώπους των μαθητών

Τα αιτήματα  από τους μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ είναι τα παρακάτω:

 

Στο ίδια μήκος κύματος κινούνται και τα αιτήματα του 2ου ΓΕΛ . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τους απασχολεί και διαμαρτύρονται για:

1.Το υφιστάμενο όπως το χαρακτηρίζουν εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό σύστημα

2.Τη συνεχή αύξηση της ύλης αλλά και τις μεταβολές.

3.Την  εγκαθίδρυση της Τράπεζας Θεμάτων.

4. Την επαναφορά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμιο(10)

Τέλος οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ διαμαρτύρονται για τις υποδομές του Σχολείου τους που μεταφέρθηκε προσωρινά στο υφιστάμενο μη κατάλληλο  κτίριο εδώ και 20 χρόνια ..

 Να σημειώσουμε ότι το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου λειτουργεί κανονικά.

Δείτε τα όσα μας είπαν από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου η Ελεούσα Ατσά Γραμματέας 15μελούς και η Αγγελική Κουλιανού και από το 2ο ΓΕΛ ο Γιάννης Σιδερής και Γιώργος Ρεϊσης Πρόεδρος και Γραμματέας του 15μελούς στο ρεπορτάζ που ετοίμασε η Μπέττυ Μαίλλη στα 2 video που ακολουθούν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News