Καστελόριζο: "Θα σας στείλω τον Γαβρόγλου" η απάντηση Τσίπρα στα παράπονα Καθηγητών

Τα παράπονα και οι γκίνιες για τα κενά στα σχολεία δεν έλειψαν ούτε στο Καστελόριζο, όπου ο πρωθυπουργός χθες συνομίλησε με αναπληρωτές αλλά και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι καθηγητές δεν έχασαν την ευκαιρία και μετέφεραν από πρώτο χέρι στον Αλέξη Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις», αλλά και για μετακινήσεις μαθητών που έγιναν, αναγκαστικά, στη Ρόδο.Συγκεκριμένα μαθητές του νησιού και εκπαιδευτικοί σημείωσαν στον Πρωθυπουργό πως ακόμη και σε μαθήματα κορμού καθηγητές φυσικής και χημείας ανέλαβαν τα καθήκοντά τους το Νοέμβριο. 

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με καθηγήτρια η οποία είπε στον Πρωθυπουργό: «Κοιτάξτε να δείτε ο συνάδελφος από την Πάτρα είναι Φυσικός. Τοποθετηθήκαμε εδώ το Νοέμβριο και ο καθηγητής Αγγλικών τον Ιανουάριο».  Και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε " Φέτος είχα την αίσθηση σε όλη την Ελλάδα ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Στις βασικές ειδικότητες» αλλά και πάλι πήρα απάντηση από μία από τις καθηγήτριες που παρότρυνε τον πρωθυπουργό να βελτιωθεί η ενισχυτική διδασκαλία.

Στο σημείο αυτό, και σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να… ελαφρύνει το κλίμα, είπε: «Λοιπόν εγώ θα πω στον υπουργό Παιδείας, να σας επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν. Θα του το πω σήμερα για να έρθει να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Είναι  προβλήματα που λύνονται πιστεύω. Βέβαια αν μπλέξει κάνεις με την γραφειοκρατία, είναι δαιδαλώδεις οι δρόμοι, αλλά αν υπάρχει θέληση θα τα λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.