ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάξου: ανοίγει πύλες στις 2 Αυγούστου

Ήταν η 31η Μαΐου όταν έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι ξεκινάει η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ). Λειτουργία υπό την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και έδρα της νέας δομής ο χώρος του Ειδικού Σχολείου Αγίου Θαλλελαίου. Και την 24η Ιουλίου είχαμε το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης. Αυτό που ενημερώνει το χρονοδιάγραμμα για τη νέα χρονιά… Από τις 2 Αυγούστου με τη θερινή περίοδο. Και όπως τονίζεται «Οι ωφελούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά καλούνται από την Τετάρτη 2 Αυγούστου να παραβρίσκονται στο ΚΔΑΠ μεΑ, το οποίο στεγάζεται στον Άγιο Θαλλέλαιο και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και παρουσίας; Εγγράφονται Παιδιά/ Έφηβοι / Άτομα με νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία.

Και όπως είχε σημειωθεί «Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην εν λόγω δομή, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σε εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΔΑΠ-μεΑ, είναι τα εξής:

α) Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα

β) Ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση υγείας του παιδιού

γ)Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του παιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο τηλ. 22853-60136.