Κίμωλος: Αποχή μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο έως να έρθει δάσκαλος

"Παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένας περίπου μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20, σας γνωρίζουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού μας έχει τοποθετηθεί μόνον ένας αναπληρωτής δάσκαλος του κλάδου ΠΕ70, ο οποίος καλείται να διδάξει σε έξι διαφορετικές τάξεις, επί συνόλω είκοσι μαθητών".. Αυτή ήταν η βασική πρόταση από την ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς, από τον Σύμβουλο του Δήμου Κιμώλου και επικεφαλή της Παράταξης "Κϊμωλος, Νέα Πορεία - Εμπρός", Ιωάννη Βεντούρη... 

Και ο οποίος προσπάθησε να μεταφέρει το παράπονο και την αγωνία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημοτικού και νηπιαγωγείου Κιμώλου. Επιστολή που είχε αποσταλεί στους αρμόδιους την 23η  Σεπτεμβρίου με τους γονείς να ζητούν τι άλλο; Να αισθανθούν τα παιδιά τους ότι δεν είναι ενός κατώτερου Θεού αλλά έχουν ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα συνομίλικα παιδιά στην ηπειρωτική (και όχι μόνο) Ελλάδα. 

Θέλετε να μάθετε ποια ήταν η απάντηση των αρμόδιων; Σωστά καταλάβατε... Ούτε που ενοχλήθηκαν. Γιατί άλλωστε; Υπάρχει λόγος; Τα παιδιά στην Κίμωλο - θα σκέφτηκαν - είναι τυχερά που έχουν την δυνατότητα να βλέπουν θάλασσα και να απολαμβάνουν τον μίνι παράδεισο των Δυτικών Κυκλάδων. Τι να τους κάνουν τους εκπαιδευτικούς; Εχουν παππούδες και γιαγιάδες.... Ελα όμως που οι γονείς έχουν διαφορετική άποψη. Και προχωρούν - όπως αποφάσισαν - σε αποχή διαρκείας στο Δημοτικό Σχολείο, μέχρι να έρθει επιτέλους ο δεύτερος δάσκαλος...  Αυτή είναι η απόφασή τους...  Και μάλιστα την διαβάζουμε μέσα από την ιστοσελίδα kaipoutheos.gr  που μεταφέρει το κλίμα από ότι συμβαίνει καθημερινά στις Δυτικές Κυκλάδες

Τι αναφέρεται στο σχετικό άρθρο; "Το δημοτικό σχολείο Κιμω΄λου εκπέμπει SOS"
Έχουμε φτάσει 6 Οκτωβρίου και μας βρίσκει με έναν μόνο δάσκαλο για έξι τάξεις σε ένα σύνολο 20 παιδιών στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κιμωλου.

Οι μέχρι στιγμής ενέργειες μας έχουν αποβεί ακαρπες και χωρίς καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Κατόπιν Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμονων ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασιζουμε την επ’αοριστον αποχή των παιδιών μας (μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγειου) από τα μαθήματα με πάγιο αίτημα μας την κάλυψη των εκπαιδευτικών που προβλέπονται βάσει νόμου στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κιμωλου.

Είμαστε αποφασισμενοι να συνεχίσουμε και σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να ικανοποιηθουν τα αιτήματα μας.

Οι γονείς
Των μαθητών του 2/θ Σχολείου Κιμωλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News