Κλειστά τα σχολεία 18 και 19/02 στην ορεινή Νάξο [upt]

Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Με τη θερμοκρασία να δείχνει στην Απείρανθο – 3 βαθμούς στις οκτώ το πρωί και το χιονόνερο να συνεχίζεται ακόμη και στη πεδινή Νάξο (η φωτογραφία είναι από την Κωμιακή όπου πριν μερικές ημέρες το είχε στρώσει για τα καλά), ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν θα μπορούσε να πάρει διαφορετική απόφαση: Κλειστές οι σχολικές μονάδες είτε μιλάμε για την πρωτοβάθμια είτε για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αλλά προσοχή. Μόνο στην ορεινή Νάξο. Και όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο που εκδόθηκε το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου «Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου, δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Δρυμαλίας (πρώην Δήμος Δρυμαλίας), σήμερα Τετάρτη, 18/2/2015.

@ Να σημειώσουμε ότι λόγω του παγετού η συγκοινωνία στην ορεινή Νάξο γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων 

Η ανακοίνωση

ΘΕΜΑ: Παύση λειτουργίας σχολείων Α΄ Βαθμιας , Β΄ Βαθμιας εκπαίδευσης , ΙΕΚ της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας & Κυνιδάρου της Δημοτικής Ενότητας Νάξου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  2. Την εγκύκλιο  6785/24-10-2014 / Γ.Γ.Π.Π.
  3.  Το νόμο 3013/2002 όπως ισχύει.
  4. Το γεγονός των έκτακτων καιρικών συνθηκών, των ισχυρών ανέμων, της χιονόπτωσης, της επικράτησης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, στην Δημοτική Ενότητα Δρυμαλίας του Δήμου μας.
  5. Την εισήγηση  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
  6. Την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και δασκάλων, στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Την διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων & του σχολείου του Κυνιδάρου της Δημοτικής ενότητας Νάξου την 18/02/2015 και την 19/02/2015, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και των συνεπειών τους, για την προστασία των μαθητών και δασκάλων.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης