Κουφονήσια: Ημερίδα ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους «χάπι» τόσο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Ούτε κατά του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια… .Πως το διαπιστώνουμε αυτό; Μα μέσα από την σκληρή καθημερινότητα… Και το μόνο που υπάρχει είναι η ενημέρωση.

Και στα πανέμορφα Κουφονήσια, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου έχουμε την ημερίδα που έχει προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησιωτών «Η Κέρος» με καλεσμένο τον γνωστό ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα. Η ημερίδα έχει ως τίτλο «Μάθε, Μίλα, Ζήσε» και θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00) στον Πολυχώρο του νησιού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό..

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  

«Δεν υπάρχει "χάπι" κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ούτε κατά του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Υπάρχει όμως η ενημέρωση, που όταν γίνεται από ανθρώπους σαν τον ψυχίατρο κο Δημήτρη Σούρα μπορεί να γίνει όπλο. Όπλο που μέρα με την μέρα μπορεί να ανοίξει στόματα, να ανοίξει μάτια, να γίνει γνώση, να ορθώσει τείχος να σταματήσει τα φαινόμενα όσο ακόμη έχουμε καιρό..

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κουφονησιωτών "Η Κέρος" διοργανώνουν ένα ενεργητικό σεμινάριο για την ενημέρωση παιδιών και γονέων πρόκειται για Μια σημαντική ενημερωτική ημερίδα με σύνθημα «Μάθε, Μίλα, Ζήσε!» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 15:00 στον πολυχώρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομιλία με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια που αφορά μικρούς και μεγάλους, με ομιλητή τον γνωστό ψυχίατρο  Δημήτρη Σούρα. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κουφονησίου (Σ.Τ.Ε.Κ) για την ευγενική χορηγία».