Κουφονήσια: Παρέμβαση Βρούτση για το ζήτημα της απουσίας καθηγητή πληροφορικής

Απίστευτο αλλά δυστυχώς πραγματικότητα…. Έχουμε φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου, έχουμε διανύσει δηλαδή το μισό της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές στο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Κουφονησίου δεν έχουν δει ακόμη τον καθηγητή Πληροφορικής. Δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα…. Θα πείτε που είναι το παράξενο από τη στιγμή που τα κενά είναι αρκετά σε όλη την Ελλάδα. Μα το παράξενο είναι ότι το συγκεκριμένο μάθημα βρίσκεται στα προς εξέταση μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι υποψήφιοι από το Κουφονήσι θα κληθούν να παλέψουν για μία θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς να έχουν διδαχτεί το μάθημα της Πληροφορικής… 

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της νησιωτικής Ελλάδας… Και όπως είναι λογκό το θέμα έφτασε και στην Ελληνική Βουλή. Μετά από έγγραφη αναφορά του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αντώνη Κωβαίου, σήμερα, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό και ζητάει να μάθει ποιες είναι οι κινήσεις ώστε να καλυφθεί το θέμα και κυρίως να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές του Κουφονησίου να νιώσουν ίσοι απέναντι στους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία όσον αφορά τη μάχη για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση… 

Όπως διαβάζουμε «Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τα Κουφονήσια του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου της Δημοτικής Αρχής Κουφονησίων κ. Αντωνίου Κωβαίου (α.π.09/2018/16-01-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης πλήρωσης θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ (Πληροφορικής) στο Κουφονήσι.

Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων εντοπίζει το πρόβλημα και υπογραμμίζει ότι η έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας εκπαιδευτικού, έχει διαταράξει την ομαλότητα του ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης στο νησί.

Παράλληλα, εκφράζει την αγωνία των κατοίκων του νησιού για την “χαλαρότητα” με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα το αρμόδιο υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι η Παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο, στο οποίο όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μαθητές του Κουφονησίου στερούνται αυτό το δικαίωμα, καθώς βρίσκονται ήδη στο μέσον της σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της πληροφορικής.

Ως εκ τούτου, με το έγγραφό του ο Πρόεδρος ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης εκπαιδευτικού (κλάδου Πληροφορικής) και να διασφαλιστεί η ομαλότητα του ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης στο νησί".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News