Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΚρήτη: Καταστροφή από φωτιά στο Πανεπιστήμιο

Κρήτη: Καταστροφή από φωτιά στο Πανεπιστήμιο

|

Tεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Κλιμάκιο του Δημόκριτου μεταβαίνει στην Κρήτη για να ελέγξει την επικινδυνότητα του καπνού

Tεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ολοι οι φοιτητές είναι καλά στην υγεία τους όμως οι εστίες στις οπιοίες διέμεναν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Στην Κρήτη μεταβαίνει ο υπουργός Παιδείας. Κλειστά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν αύριο σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο.

 «Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους αλλά και με άλλους φοιτητές και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είπε ο κ. Κουκιαδάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Ζέρβα. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου σήμερα, Κυριακή, έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος.

Μάλιστα, ο υπουργός θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου αύριο, σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Επίσης, αύριο, Δευτέρα, ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας εκτίμησε πως όλα δείχνουν ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

 Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του ελικοπτέρου το οποίο με τις συνεχείς ρίψεις που κατάφερε στο μέτωπο περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Παράλληλα αναμένεται από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης, το ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν άμεσα στον τόπο της φωτιάς.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Λεωφόρο Κνωσού.

Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι το 72ο και 78ο νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr – foto intime 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί