Κυκλάδες - Αμοργός: Εκδήλωση ιστορικής μνήμης και τιμή στους δασκάλους της

Αμοργός

Οπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα, η Αμοργός είναι ένα από τα πλέον ενεργά νησιά (Δήμοι) όσον αφορά τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821 μέσα από το πρόγραμμα της Επιτροπής « Ελλάδα 2021». Είναι προγραμματισμένες μάλιστα δύο εκδηλώσεις και η πρώτη έρχεται το προσεχές Σάββατο 28 Αυγούστου.. 

Ποια είναι; Εκδήλωση ιστορικής μνήμης  «Η Αμοργός τιμά τους Δασκάλους της» και θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Αμοργού το προσεχές Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 8 το βράδυ . 

Χώρος τέλεσης την εκδήλωσης είναι το παλιό Σχολαρχείο στη Χώρα Αμοργού, όπου ιδρύθηκε το 1829 το Ιστορικό Ελληνικό Σχολείο με δαπάνες της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης και θα στεγαστεί η νέα σύγχρονή Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αμοργού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στους οποίους έχει την τιμή να συμμετέχει ο Δήμος Αμοργού.  Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτοκολλά για την προστασία από την διασπορά του covid-19

Ποια είναι το πρόγραμμα της Εκδήλωσης;

20:00 Χαιρετισμοί Επισήμων

20.20 «Από το Ιστορικό Ελληνικό Σχολείο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού»

 Λευτέρης Καραΐσκος, Δήμαρχος Αμοργού

20:35 «Ιστορική αναδρομή του Ελληνικού Σχολείου Αμοργού 1829-2021»

Νεκταρία Πρασίνου, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος

Μαρία Φιτσώρου, Θεολόγος-π. Διευθύντρια Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Αμοργού

Ανδρέας Αργυρόπουλος, Θεολόγος- Διευθυντής ΕΠΑΛ Αμοργού

21.10: Αναμνήσεις μαθητών του Ελληνικού Σχολείου Αμοργού

21.30:  Απονομή τιμητικών πλακετών για την πολυετή προσφορά τους στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της Αμοργού στους: πρεσβύτερο Μάρκο Δεσποτίδη, καθηγητή - Γυμνασιάρχη κ.Νικόλαο Πράσινο, καθηγητή - Γυμνασιάρχη κ.Μιχαήλ Μωραϊτάκη. 

Να τονιστεί ότι τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στις 20:00, στηνΠλατεία «Λόζα» Χώρας Αμοργού θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης για τον Μάρκο Γαβρά στο πλαίσιο της οποίας θα τελεστεί και η ονοματοδοσία της Αίθουσας που στεγάζει την Τοπική Αρχειακή Συλλογή του Δήμου Αμοργού σε «Αίθουσα Μάρκος Γαβράς».

Αμοργός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News