Κυκλάδες - Αμοργός: Ετοιμοι για την επαναλειτουργία (11/01) των σχολείων

Απολύτως έτοιμα και ασφαλή να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμοργού, στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία τους, σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς...

Στα σχολεία έχουν διατεθεί μάσκες και μεγάλη ποσότητας αντισηπτικών υγρών. Ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και των σχολαστικών καθαρισμών και απολυμάνσεων.

«Η επιστροφή των μαθητών και των δασκάλων στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνει με όρους απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής. Έχουμε φροντίσει ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά και εφοδιασμένα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας σε κάθε επίπεδο για να παραμείνει η Αμοργός ασφαλής.» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.

Τι είχε ζητήσει ο Δήμος

Να σημειώσουμε ότι πριν από τρεις ημέρες, αποφάσισε ομόφωνα στη τελευταία της συνεδρίαση η Τοπική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αναφορικά με όσους μετακινήθηκαν εκτός Αμοργού για τις γιορτές και επιστρέφουν στο νησί να υπάρξουν μέτρα για την αποφυγή του κορωνοϊού... .

Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή θεωρεί ότι για την αποτροπή της διασποράς του ιού στο νησί επιβάλλεται για την είσοδο και παραμονή  στην Αμοργό η λήψη των κάτωθι προληπτικών μέτρων:

– Αρνητικό τεστ Covid-19 εντός 72 ωρών πριν την άφιξη στην Αμοργό(με προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης)

– Τριήμερος  κατ’ οίκον περιορισμός μετά την άφιξη στην Αμοργό

– Δωρεάν διενέργεια rapid test στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, μετά το πέρας του περιορισμού.

Δελτίο ενημέρωσης Δήμου Αμοργού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News