Κυκλάδες - Αμοργός: Τα παιδιά αποκαλύπτουν τις .. ιστορίες του τόπου μας

Εκθεση δημιουργικής φωτογραφίας στην Αμοργό μέσα από τα μάτια των παιδιών. Αποτελούν συγκομιδή του βιωματικού/διαδραστικού σεμιναρίου «Ιστορίες του Τόπου μας», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022. Εγκαίνια απόψε στη Χώρα ενώ θα ταξιδέψει και στην Αρκεσίνη από την 17η έως και την 23η Σεπτεμβρίου  

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει: 

Τα παιδιά, ως ενεργοί φορείς πολιτισμού, προβάλλουν την ιστορία του νησιού μέσα από τα μάτια τους.

Μια έκθεση δημιουργικής φωτογραφίας που μας καλεί να γνωρίσουμε την Αμοργό μέσα από τα μάτια των παιδιών και το δικό τους βλέμμα, μέσα από τις γηγενής ιστορίες της.

Οι φωτογραφίες και ιστορίες της έκθεσης, αποτελούν τη συγκομιδή του βιωματικού/διαδραστικού σεμιναρίου Δημιουργικής Φωτογραφίας και Κινητικού Αυτοσχεδιασμού, «Ιστορίες του Τόπου μας», που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Αμοργού τον Μάρτιο του 2022, αποτελώντας τον τελευταίο σταθμό του περίπλου μας στα νησιά της Μυκόνου, Δονούσας, Σύρου και Τήνου.

Το σεμινάριο δημιουργήθηκε με αφετηρία την ιδέα της ένωσης των τεχνών του χορού και της φωτογραφίας, έχοντας ως θεματική τις ιστορίες που κατοικούν στο κυκλαδικό αρχιπέλαγος και στις καρδιές των παιδιών.

Έμπνευση της έκθεσης αποτελεί η έννοια του κύκλου, καθώς η Αμοργός ήταν ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού/σεμιναρίου και σηματοδότησε το κλείσιμο του κύκλου μας.

Με την Παναγιά την Χοζοβιώτισσα, τους πειρατές στα παραδείσια, αμοργιανά γλέντια και οδοιπορικά με γαϊδουράκια για να πάμε στο σχολείο, τον πύργο της Αγίας Τριάδας, την Κάτω Μεριά, την Αμοργό του Νίκου Γκάτσου, την παραδοσιακή φορεσιά του νησιού και το λουλούδι από το οποίο πήρε το όνομά του το νησί έκλεισε ο κύκλος μας, αφιερωμένος στο κυκλικό γεωγραφικό σχήμα των Κυκλάδων.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, Χώρα Αμοργού

15 & 16 Σεπτεμβρίου Χώρα Αμοργού |

17 – 23 Σεπτεμβρίου Αρκεσίνη, Κάτω Μεριά

Website: https://istoriestoutopoumas.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News