Κυκλάδες: Αναστολή λειτουργίας για σχολεία σε Νάξο, Σύρο και Σαντορίνη

Νάξος, Απόλλωνας

Καλή η "Γαλάζια Ελευθερία" αλλά στα χαρτιά... Κι αυτό γιατί έχουμε ούτε λίγο, ούτε πολύ, τουλάχιστον 100 σχολικές μονάδες που τελούν σε αναστολή λόγω κρουσμάτων.... Και από την σχετική λίστα του Υπουργείου Παιδείας δεν λείπουν οι Κυκλάδες. Σχολεία σε Σύρο, Σαντορίνη και στη Νάξο...   Και για να προλάβουμε την όποια συζήτηση να πούμε ότι η κίνηση για το μονοθέσιο σχολείο του Απόλλωνα έγινε για προληπτικούς λόγους και όχι γιατί υπάρχει κάποιος (μαθητής ή δάσκαλος) με κρούσμα... 

Μάλιστα, η ενημέρωση έρχεται τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί ένα self test την εβδομάδα από τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία και τμήματα στην επικράτεια που κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία.

Στα 119 έφτασαν χθες Πέμπτη 13 Μαϊου τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ μία ημέρα νωρίτερα (12 Μαϊου) ήταν μόνο 27, ενώ την περασμένη Δευτέρα πρώτη μέρα επαναλειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ήταν κάτω από 10.

Και επειδή μιλήσαμε για Κυκλάδες, στη Σαντορίνη έχουμε το ΕΠΑΛ Θήρας και δη στο Πύργο όπου έκλεισαν  τα τμήματα Α5 ΑΓΓΛΙΚΑ (Α Τάξη), Α5 ΓΕΝΙΚΗΣ (Α Τάξη), Α5 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ (Α Τάξη), Α5 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (Α Τάξη), Α5 ΠΡΟΣ (Α Τάξη), Α5 ΣΧΕΔΙΟ (Α Τάξη), από 13/5 έως και 26/5. 

Και στη Σύρο έχουμε ημερήσιο ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα τα τμήματα (Γ Τάξη), Γαισθ (Γ Τάξη), Γβρεφ (Γ Τάξη), Γυδρ (Γ Τάξη), έκλεισαν από 12/5 έως και 25/5.

Ενώ σε πλήρη αναστολή από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την 23η Μαΐου το Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα Νάξου (Μονοθέσιο).

Αναλυτικά η λίστα στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας εδώ... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News