Κυκλάδες - Ανδρος: Εκκληση στους εκπαιδευτικούς για διενέργεια rapid test

Μπορεί να μην είναι υποχρεωτικό αλλά είναι αναγκαίο... Ο Δήμος Ανδρου εντάχθηκε στους νησιωτικούς δήμους που προχώρησε χθες σε έκκληση στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αναμένεται από σήμερα να γυρίζουν στη ...βάση τους. Και τους ζητάει ευγενικά όπως πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικό τεστ αντιγόνου (rapid test) για να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.. Η Ανδρος είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά στις Κυκλάδες που είχαν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας...

Ας δούμε την ανάρτηση που έχει γίνει από το δήμαρχο Ανδρου, Δημήτρη Λοτσάρη μέσω της σελίδας του στα social media

"Την Δευτέρα οι μικροί μαθητές του νησιού μας επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες. Η πανδημία έχει αποσυντονίσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και έχει στερήσει από τα παιδιά μας πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Ο Δήμος Άνδρου μερίμνησε εγκαίρως για την προμήθεια επιπλέον rapid- tests αντιγόνου COVID- 19,για το ΚΥ Άνδρου, από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια , έτσι ώστε αν και δεν είναι υποχρεωτικό , να υπάρχει δυνατότητα εξέτασης των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της πρόληψης εφόσον το επιθυμούν. Με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης εύχομαι καλή και ασφαλή επιστροφή στα θρανία".

Να σημειώσουμε ότι στην κεντρική φωτογραφία είναι ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροιλός που όπως βλέπουμε μεσολάβησε ώστε να μεταφερθούν στα rapid test στην Ανδρο... .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News