Κυκλάδες - Ανδρος: Συνελήφθη καθηγητής που αρνήθηκε να κάνει self test

Σε επτά συλλήψεις και στην επιβολή προστίμων 290.900 ευρώ προχώρησαν η ΕΛΑΣ και οι υπόλοιπες αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατά τους χθεσινούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Η περίπτωση όμως που ξεχωρίζει είναι αυτή καθηγητή στην Ανδρο... Οπως διαβάζουμε στη σελίδα enandro.gr  Χτες Τρίτη 20/4 συνελήφθη καθηγητής λυκείου της νότιας Άνδρου γιατί προχθές Δευτέρα 19/4 προσήλθε στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το απαραίτητο self test.

Του ζητήθηκε από τους αρμόδιους, που ελέγχουν καθηγητές και μαθητές, να κάνει το προβλεπόμενο self test. Αυτός αρνήθηκε δηλώνοντας «αρνητής του self test».

Του κάνανε υπόδειξη να φύγει από το σχολείο. Αλλά δεν έφυγε. Μετά ταύτα μαθητές και καθηγητές αναγκάστηκαν να εξέλθουν από το σχολείο και ακυρώθηκαν τα μαθήματα!

Εκλήθη η αστυνομία και πήρε κατάθεση. Την επομένη τον αναζήτησε, τον βρήκε και τον συνέλαβε στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Συνελήφθησαν, επίσης, δύο διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε κατοικία, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 80.247 έλεγχοι και καταγράφηκαν 887 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 80% για άσκοπη μετακίνηση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News