Κυκλάδες - Α' ΕΛΜΕ: "Να μεριμνήσουν οι Δήμοι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών"

Κυκλάδες - Εκπαιδευτικοί

".... Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων δημιουργούνται πλέον συνθήκες που καθιστούν τα νησιά των Κυκλάδων πολύ «δύσκολα» για όλους τους εκπαιδευτικούς. Γι αυτό και ως σωματείο των εκπαιδευτικών στις Βόρειες Κυκλάδες (Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων), σας καλούμε να μεριμνήσετε για τη διαμονή και τη στέγαση όλων των συναδέλφων που θα φτάσουν στο νησί τις επόμενες στα νησιά των Κυκλάδων...."

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων στην ανακοίνωση που εξέδωσε και απευθύνεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε νησιού των Κυκλάδων ζητώντας τα αυτονότητα: βοήθεια για την καλύτερη δυνατή στέγαση των εκπαιδευτικών που έρχονται στα νησιά. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν την 13η Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά από την 1η του μήνα οι καθηγητές θα βρίσκονται στις θέσεις τους και οι δήμοι οφείλουν να δώσουν βοήθεια. Κυρίως να αξιοποιήσουν χώρους που τις περισσότερες φορές είναι απλά .. άδειοι. 

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση με τίτλο "Να μεριμνήσουν οι Δήμοι για την στέγαση των συναδέλφων στα νησιά των Κυκλάδων" (φωτογραφία από τη σελίδα panosiatridis.gr) 

"Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όπως θα γνωρίζετε πλέον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησιά των Κυκλάδων, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση τους όλο και πιο δύσκολη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων δημιουργούνται πλέον συνθήκες που καθιστούν τα νησιά των Κυκλάδων πολύ «δύσκολα» για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Γι αυτό και ως σωματείο των εκπαιδευτικών στις Βόρειες Κυκλάδες (Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων), σας καλούμε να μεριμνήσετε για τη διαμονή και τη στέγαση όλων των συναδέλφων που θα φτάσουν στο νησί τις επόμενες στα νησιά των Κυκλάδων.

Σας καλούμε:

# Να διαμορφώσετε κτίρια του Δήμου κατάλληλα για την υποδοχή, τη στέγαση και τη διαμονή συναδέλφων εκπαιδευτικών.

# Να μισθώσετε κτίρια για τη διαμονή των συναδέλφων , σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αδιάθετα κτίρια στη διάθεση των Δήμων.

# Να χορηγήσετε στους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, επίδομα στέγασης – σίτισης κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο νησί σας.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η Γενική Γραμματέας Σοφία Κουτίδου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News