Κυκλάδες: Επιστροφή στα θρανία, που γίνονται μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Η Ελπίδα έφυγε και η κανονικότητα επιστρέφει. Σιγά σιγά αλλά επιστρέφει. Και ένα από τα πρώτα βήματα είναι το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Με κρύο βέβαια και με το φόβο του παγετού. Αρκετοί είναι οι δήμοι πάντως που επέλεξαν να κρατήσουν και σήμερα τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (από παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση) κλειστές. Οι δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Θήρας, Κέας, Τήνου, και Ανδρου είναι αυτοί που επέλεξαν να πουν "αναστολή¨ για 24 ακόμη ώρες. 

Αντίθετα, οι σχολικές μονάδες σε Αμοργό, Σύρο, Μύκονο, Πάρου και Μήλου θα είναι κανονικά ανοιχτές καθότι θεωρούν οι αρμόδιοι φορείς των Δημοτικών Αρχών ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Οπότε και ακολουθείτε η τακτική σε σχέση με τα self test για την επιστροφή στα θρανία... 

Και βέβαια να σημειώσουμε ότι όπου έχουμε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η τηλεκπαίδευση έχει το πρώτο λόγο καθότι δεν τίθεται θέμα .. αργίας όπως τις δύο προηγούμενες ημέρες. 

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Σήμερα Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News