Κυκλάδες: Εξι Δημοτικά σχολεία αποκτούν τάξεις υποδοχής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Η ώρα της ισότητας και στην εκπαίδευση όσον αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα… Τι εννοούμε; Ότι, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την ίδρυση και λειτουργία νέων τάξεων υποδοχής ΖΕΠ σε επιπλέον 93 δημοτικά σχολεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019. Στόχος των Ζ.Ε.Π. είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.  

Στόχος; η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και η διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στις τάξεις φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17. Σε κάθε τάξη υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας. 

Μεταξύ των 93 δημοτικών σχολείων που εφεξής αποκτούν τάξεις υποδοχής μαθητών είναι οκτώ (8) στο Νότιο Αιγαίο ήτοι: Δύο στα Δωδεκάνησα (Κω, Κάλυμνο) και πέντε στις Κυκλάδες ήτοι σε Αντίπαρο, Νάξο (3ο Δημοτικό), Κέα, Σαντορίνη (Φηρά). Σέριφο και Μήλο.  Και θα προσθέσουμε και το σχολείο του Βορείου Αιγαίου (Σάμος) 

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τα σχολεία στο Αιγαίο...  .