Κυκλάδες: Εξι σχολικές μονάδες σε αναστολή τμημάτων

Ανδρος, Κυκλάδες

Υπερδιπλασιάστηκαν από την περασμένη Πέμπτη τα σχολεία που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μερικώς ή ολικώς, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Την περασμένη Πέμπτη στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας ήταν καταγεγραμμένα 142 σχολεία (την πρώτη ημέρα των self test, την Δευτέρα 10 Μαϊου ήταν μόλις 10 και την Τετάρτη 12 Μαϊου 27), ενώ  σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί,  ο αριθμός αυτός "εκτοξεύθηκε" σε περισσότερα από 400 σχολεία.

Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 0,2191%,  Τμήματα (μερική αναστολή): 0,3516% Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown

Ποια είναι η εικόνα στις Κυκλάδες; Στην σχετική λίστα του Υπουργείου Παιδείας έχουμε σχολεία όλων των βαθμίδων σε Σύρο, Σαντορίνη, Ανδρο, Τήνο και στη Νάξο...   Η ενημέρωση έρχεται τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί ένα self test την εβδομάδα από τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία και τμήματα στην επικράτεια που κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία.

Στη Νάξο σε πλήρη αναστολή από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την 23η Μαΐου το Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα Νάξου (Μονοθέσιο).

Ο Δήμος Ανδρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι σήμερα είναι σε αναστολή το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου και το Γυμνάσιο με ΛΤ Γαυρίου λόγω εφαρμογής προγράμματος απολύμανσης κατά της Covid19, αντίθετα το νηπιαγωγείο Γαυρίου λειτουργεί κανονικά. Βέβαια, το Υπουργείο αναφέρει ότι το Γυμνάσιο με ΛΤ Κορθίου θα είναι εκτός δράσης έως και την 27η Μαϊου.

Στην Τήνο έχουμε εντοπισμό κρουσμάτων σε μαθητές στο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο και 2ο Δημοτικό… Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο 2ο Δημοτικό Τήνου που θα κλείσει έως τις 30 Μαϊου με τέσσερα τμήματα …   Δ (Δ Τάξη), Δ-ΑΓΓΛΙΚΑ (Δ Τάξη), Δ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (Δ Τάξη), ΕΝΤΑΞΗΣ Δ (Δ Τάξη), Ζ0*Δ1 (Δ Τάξη), Ζ1*Δ1 (Δ Τάξη), Ζ2*Δ1 (Δ Τάξη), ΖΕΠ Δ (Δ Τάξη) από 17/5 έως και 30/5

Στη Σαντορίνη έχουμε το ΕΠΑΛ Θήρας και δη στο Πύργο όπου έκλεισαν  τα τμήματα Α5 ΑΓΓΛΙΚΑ (Α Τάξη), Α5 ΓΕΝΙΚΗΣ (Α Τάξη), Α5 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ (Α Τάξη), Α5 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (Α Τάξη), Α5 ΠΡΟΣ (Α Τάξη), Α5 ΣΧΕΔΙΟ (Α Τάξη), από 13/5 έως και 26/5.  Όπως και το Δημοτικό στην Μεσαριά – Βόθωνα και δη τα τμήματα: Α2 (Α Τάξη), Α2 ΑΓΓΛΙΚΑ (Α Τάξη) έως και 26/5

Και τέλος στη Σύρο έχουμε ημερήσιο ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα τα τμήματα (Γ Τάξη), Γαισθ (Γ Τάξη), Γβρεφ (Γ Τάξη), Γυδρ (Γ Τάξη), έκλεισαν από 12/5 έως και 25/5.


Αναλυτικά η λίστα στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας εδώ... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News