Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - Φόρτωμας: Αίτημα σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις πραγματικές ανάγκες της...

Κυκλάδες – Φόρτωμας: Αίτημα σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις πραγματικές ανάγκες της κατά τόπους αγοράς

|

Συμμετοχή του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, στην τηλεδιάσκεψη για το νέο Νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στην οποία έλαβε μέρος η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η ενημέρωση για το νέο Νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και για θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε προς την Υπουργό ζητήματα που αφορούν τον τομέα Παιδείας των νησιών και την αναγκαστική εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως:

@ Την πρόβλεψη νέων ειδικοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση των Κυκλάδων που θα σχετίζονται άμεσα με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του νομού όπως για παράδειγμα  ο Τουρισμός.

@ Την κατ’ εξαίρεση συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας στα μικρά νησιών των Κυκλάδων, τα οποία έχουν ελάχιστους (μονοψήφιο αριθμό) μαθητές, δεν παρατηρούνται κρούσματα και το επιδημιολογικό φορτίο της πανδημίας είναι μηδενικό.

@ Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό τη συνέχιση του προγράμματος αξιολόγησης των μαθητών για όσο διάστημα διαρκέσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

@ Την αναπροσαρμογή και ενδεχόμενη μείωση της ύλης μαθημάτων και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, εξαιτίας των αντικειμένων δυσκολιών που παρατηρούνται στη μαθησιακή διαδικασία.

@ Τη συνέχιση της ψυχολογικής στήριξης μαθητών και γονέων μέσω τηλεφωνικών γραμμών και ειδικών ψυχολόγων καθ’ όλη τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

@ Τη ανάληψη πρωτοβουλιών και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη λειτουργία του συστήματος τηλεκπαίδευσης WEBEX και την προστασία προσωπικών δεδομένων των μαθητών.

Η Υπουργός Παιδείας απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Φόρτωμα, τόνισε ότι υπάρχει ενιαία πολιτική για όλα τα σχολεία της χώρας, οι αποφάσεις λαμβάνονται από την επιτροπή των Ειδικών Λοιμωξιολόγων και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εξαιρεθεί κάποια περιοχή ακόμη κι αν δεν έχει επιδημιολογικό φορτίο.

Σε σχέση με τη μείωση της ύλης, είναι ένα ζήτημα το οποίο εξετάζεται σοβαρά· όσο για τα προβλήματα στο σύστημα Cisco Webex, είχαν γίνει δοκιμές και έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και συνεχίζουν να το παρακολουθούν καθημερινά για να αντιμετωπισθούν οι όποιες αρρυθμίες.

Αναφορικά με την πρόταση του Βουλευτή Κυκλάδων για εμπλουτισμό των ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με βάση τα τοπικά δεδομένα κάθε περιοχής, η Υπουργός τόνισε ότι το νέο Νομοσχέδιο «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης», στοχεύει στην πρόβλεψη νέων ειδικοτήτων με βάση τις πραγματικές περιφερειακές ανάγκες στην αγορά εργασίας.

Από τη δική της πλευρά, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσε ότι συνεχίζεται η στήριξη προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους μέσω ειδικών κι ότι επίκεινται επιπλέον προσλήψεις ψυχολόγων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η δύσκολη κατάσταση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν