Κυκλάδες: Γονείς και εκπαιδευτικοί εκλιπαρούν για κάλυψη εκπαιδευτικών κενών σε μικρά νησιά

Ανάφη

Κραυγή απόγνωσης από κατοίκους και γονείς μαθητών στα σχολεία που βρίσκονται στα δυσπρόσιτα νησιά των Κυκλάδων. Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής λείπουν από τα σχολεία Πάρου και Αντιπάρου, η Ανάφη δεν έχει από την αρχή του έτους Θεολόγο, η Σχοινούσα δεν έχει καθηγητή αγγλικών, γυμναστή, φιλόλογο, η Δονούσα δεν έχει Θεολόγο και κοινωνιολόγο.  Σημειώνεται ότι στις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών δεν έγινε καμία κίνηση κάλυψης αυτών των κενών που είναι γνωστά από τα τέλη Σεπτεμβρίου  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων. Και οι κάτοικοι και γονείς ζητούν την άμεση άμεση έστω και αύριο κάλυψη των προαναφερόμενων κενών ... 

Ας δούμε αναλυτικά την σχετική επιστολή που φέρει την υπογραφή "Κάτοικοι και Γονείς από τις Κυκλάδες"

Θα θέλαμε με της ιστοσελίδας σας να εκφράσουμε την οργή και την αγανακτησή μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των Κυκλάδων.

Τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής λείπουν από τα σχολεία Πάρου και Αντιπάρου., η Ανάφη δεν έχει από την αρχή του έτους Θεολόγο, η σχοινούσα δεν έχει καθηγητή αγγλικών,γυμναστή, φιλόλογο, η Δονούσα δεν έχει Θεολόγο και κοινωνιολόγο. Μάλιστα για τα κενά της Σχοινούσας έχουν κάνει κ επερώτηση στη βουλη 3 βουλευτες του ΚΚΕ.

Το Υπουργείο προσέλαβε εκπαιδευτικους την Τετάρτη 08/12/2021 αλλά προς δυσάρεστη έκπληξη κανέναν για τα προαναφερόμενα σχολεία παρόλο που τα κενά ήταν ηδη γνωστά όπως αποδεικνύεται και από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Ειδικά στη Γ κυκλάδων  που ανήκουν η Σχοινούσα και η Δονούσα έχει να καλέσει αναπληρωτές γενικής παιδείας από 30 Σεπτεμβρίου αφήνοντας προκλητικά ακάλυπτα τα υπάρχοντα κενά.

Ποιοί ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση? Γιατί στερούν από τη νεολαία των νησιών που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας την ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο και συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της εκπαίδευσης?

Γιατί ενώ γνώριζαν για τα κενά της Σχοινούσας πριν τις προχθεσινές προσλήψεις δεν τα κάλυψαν.?Στο συγκεκριμένο νησί δεν υπάρχει ούτε φροντιστήριο αγγλικών παρόλο που η ξένη γλώσσα είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του, αφού το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες.

Δεν θ ανεχτούμε άλλο εκ μέρους παντός υπευθύνου την απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές αυτών των νησιών γιατί δεν τους αξιζει.

Απαιτούμε την άμεση έστω και αύριο κάλυψη των προαναφερόμενων κενών αφού τα παιδιά που κατοικούν ειδικά στα Δυσπρόσιτα νησάκια, όπως η Ανάφη, η Σχοινούσα, η Δονούσα μαζί με τις οικογενειές τους είναι ήρωες διότι αντιμετωπίζουν καθημερινά ποικίλες δυσκολίες (π.χ. δύσκολη ακτοπλοική συγκοινωνία το χειμώνα). 

Υ.γ. Συγχαρητήρια στους Βουλευτές που έθιξαν το θέμα της Σχοινούσας αλλά δυστυχώς υπάρχουν κι αλλού κενά 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News