Κυκλάδες: Η Α' ΕΛΜΕ καλεί σε στάση εργασίας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας (Κάμερες λόγω εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Πολυνομοσχέδιο) οι εκπαιδευτικοί είναι στα ... κάγκελα. Και εδώ και μερικά λεπτά όπως είνα γνωστό από την Α¨ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, οι εκπαιδευτικοί είναι σε τρίωρη στάση εργασίας... Και όπως τονίζεται στις 1.30 το μεσημέρι έχουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Μυκόνου... 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης (σ.σ. η φωτογραφία από τα social media της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων): 

"Προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 19 Μάη 11-2 ενάντια στην Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις και στην κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Μυκόνου στη 13:30 μ.μ.

Απαιτούμε:

Να παρθούν πίσω τώρα η Τροπολογία και η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος από τις σχολικές τάξεις από υπολογιστές , κινητά, κάμερες. Απαιτούμε παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και δημοκρατία στα σχολεία και στους συλλόγους διδασκόντων.

Να γίνουν μόνιμοι μαζικοί διορισμοί αναπληρωτών, ανανέωση με 12μηνες συμβάσεις για τους αναπληρωτές για τις 30/6 , λιγότεροι μαθητές σε όλα τα τμήματα , εξασφάλιση αιθουσών και όλων των απαραίτητων σοβαρών σύχγρονων κτιριακών υποδομών.

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας. Οι ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν την απάντηση του κλάδου ενιαία, κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους συναδέλφους που έχουν στην οικογένειά τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες".