Κυκλάδες - Κατ. Μονογυϊού: "Τα σχολεία μας εκσυγχρονίζονται"

Κατερίνα Μονογυιού ... Μύκονος

Υπερψηφίστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) από την Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών». Οι βασικοί πυλώνες του νέου αναβαθμισμένου σχολείου είναι τρεις: αυτονομία σχολείων, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, υποστήριξη εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: «Μένοντας πιστοί στο πρόγραμμα μας και με σύμμαχο μας την κοινωνία, προχωράμε στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας θέτοντας στο επίκεντρο τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο τα σχολεία θα είναι αισθητά αναβαθμισμένα. Σε συνέχεια των περσινών 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή, προστίθενται άλλοι 11.700 νέοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στη γενικοί εκπαίδευση. Παράλληλα, θα υπάρχουν 123 Νέα Προγράμματα Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση και σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από πέρυσι.

Οι εκπαιδευτικοί θα επιμορφώνονται συνεχώς και οι μαθητές θα αποκτούν γνώσεις σε θεματικές, μεταξύ άλλων, όπως η ρομποτική, ο εθελοντισμός, οι ψηφιακές δεξιότητες, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η οδική ασφάλεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News