Κυκλάδες - Κέα: Προτροπή στους εκπαιδευτικούς για υποβολή σε τεστ covid 19

Και ο Δήμος Κέας μπήκε στη μεγάλη λίστα των νησιωτικών Δήμων που καλούν τους εκπαιδευτικούς όπως προαιρετικά αλλά … ευγενικά υποχρεωτικά, τους ζητάει να υποβληθούν σε τεστ covid 19… Κι αυτό γιατί έρχεται η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και όπως είναι λογικό υπάρχει ένας σχετικός φόβος… Επίσης ενημερώνει τους πολίτες ότι άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβόλιο για την προστασία από τον κορωνοϊό και ζητάει την εγγραφή τους…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης σημειώνει

«Ο Δήμος μας, μεριμνώντας για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Κέας, προτρέπει όλους τους εκπαιδευτικούς να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Για τη δράση θα χρησιμοποιηθούν rapid tests που υπάρχουν διαθέσιμα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας.

Είναι απαραίτητο όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ακολουθήσουν τη διαδικασία του τεστ, ώστε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου να επιστρέψουν με ασφάλεια στα καθήκοντα τους στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Επιπλέον, όλοι οι πολίτες συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα testing.gov.gr μπορούν να γίνουν υποψήφιοι για τον δειγματοληπτικό έλεγχο Covid-19 και να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ, εφόσον επιλεγούν. Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας έχει συμπεριληφθεί στα κέντρα ελέγχου.

Εφόσον επιλεγείτε «για δωρεάν έλεγχο για COVID19» θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Προσοχή: Η πλατφόρμα ΔΕΝ αφορά πολίτες με συμπτώματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News