Κυκλάδες: Κλειστά σχολεία σε Σίφνο, Μύκονο και Τήνο

Σίφνος

Οχι ότι θα άλλαζε κάτι ... Κλειστά τα σχολεία στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων καθότι η ... Μήδεια παραμένει εδώ. Και ειδικά το πρωί σήμερα (17/02) αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ... σκληρή λόγω του παγετού που περιμένουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τις πρωινές ώρες...

Κι έτσι στην Σίφνο, η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη αποφάσισε " Τη διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων και την Τετάρτη 17-02-2021, σε όλα τα Σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σίφνου (Παιδικός Σταθμός Σίφνου “Το Μικρό Καράβι”, Νηπιαγωγείο Απολλωνίας, Νηπιαγωγείο Αρτεμώνα, Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σίφνου – «Νικόλαος Γ. Προμπονάς», ΕΠΑ.Λ. Σίφνου), λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν, τα οποία καθιστούν επικίνδυνη τόσο την προσέλευση όσο και την παραμονή σε αυτά.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από την ΚΕΔΕ στους Δήμους της Χώρας, με το υπ’ αρ. πρωτ.: 519/2021 έγγραφο του Προέδρου της, η εκπαιδευτική διαδικασία δε θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά, μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην Κ.Υ.Α. με αριθ. 131451/ΓΔ4/30-09-2020 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 4264).

Κι από τα Δυτικά πάμε στα .. .βόρεια και στη Μύκονο. Κι εδώ ο κος Κωνσταντίνος Κουκάς - δήμαρχος Μυκόνου - προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όσον αφορά τη διά ζώσης εκπαίδευση. Μη ξεχνάμε ότι η Μύκονος είναι στο ... κόκκινο και ουσιαστικά μιλάμε για τη πρωτοβάθμια βαθμίδα... Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει "  Την αναστολή λειτουργίας με φυσική παρουσία μαθητών και δασκάλων των δημοσίων  και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στη  νήσο Μύκονο την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των έκτακτων καιρικών  συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν στη νήσο Μύκονο, προκειμένου να  εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή  διασποράς του κορωνοιού COVID-19.  Η εκπαιδευτική λειτουργία δε θα διακοπεί αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά  μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης".

Και λίγο πιο ..δίπλα, στην γειτονική Τήνο, μία από τα ίδια με την υπογραφή του Δημάρχου, Γιάννη Σιώτου " .Την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του COVID -19, για την διασφάλιση της ακεραιότητας και ασφάλειας μαθητών, γονέων και διδακτικού προσωπικού τόσο κατά την μεταφορά τους στα σχολεία όσο και κατά την παραμονή
τους εκεί.
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδώσουν οι Δ/νσεις των Σχολείων.
2.Την αναστολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Τήνου"
.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News