Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία και σε Πάρο, Σίφνο

Σίφνος ... σχολείο

Δύο ακόμη δήμοι στις Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου των σχολικών τους υποδομών.. Αναφερόμαστε στους Δήμους Πάρου (θα είναι κλειστές οι υποδομές και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου) και Σίφνου όπου η θερμοκρασία σήμερα κυμάνθηκε στους 7 βαθμούς και η ένταση των ανέμων έφτασε ακόμη και στα 95 Km/h, με τη Μήδεια να δείχνει τα δόντια της ενόψει της αυριανής ημέρας...

Πάμε λοιπόν στον Δήμο Πάρου, όπου με υπογραφή του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου έχουμε " την αναστολή λειτουργίας με φυσική παρουσία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πάρου, για δύο (2) ημέρες, Την Τρίτη και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την διασπορά του COVID-19".

paros-sxol.jpg

Και πάμε και στον Δήμο Σίφνου, όπου η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη αναφέρει στην απόφασή της "η διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων, την Τρίτη 16-02-2021, σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σίφνου (Παιδικός Σταθμός Σίφνου “Το Μικρό Καράβι”, Νηπιαγωγείο Απολλωνίας, Νηπιαγωγείο Αρτεμώνα, Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σίφνου - «Νικόλαος Γ. Προμπονάς», ΕΠΑ.Λ. Σίφνου), λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν, τα οποία καθιστούν επικίνδυνη τόσο την προσέλευση όσο και την παραμονή σε αυτά.

Επισημαίνεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δε θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά, μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην Κ.Υ.Α. με αριθ. 131451/ΓΔ4/30-09-2020 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 4264)".

Να σημειώσουμε ότι από χθες ο Δήμος Σίφνου έχει ενημέρωσει ότι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές που θα εμφανίζονται, θα προσαρμόζει και το πρόγραμμά του

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News