Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία και στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων

Αρκετα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μια σωστή απόφαση των Δημάρχων κατα την άποψη μας.Μην ξεχνάμε πως τα νησια ειναι αποκλεισμένα απο πλοία και χρειάζεται προσοχή σε καθε είδους ατυχήματα ιδίως στα παιδιά. 

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Μυκόνου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Άνδρου, σύμφωνα με την οποία οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, ο δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ανάλογες δράσεις ελήφθησαν από τους Δημάρχους Κέας και Κύθνου.... Αλλά και Καρύστου με τον δήμο αυτό μάλιστα να αντιμετωπίζει και την ένταση των ανέμων σε όλο τους το μεγαλείο...  Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Σύρο έκλεισαν τα δύο Γυμνάσια της Ερμούπολης ήτοι το 1ο και 3ο
 

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (27/9/2018), ο Παιδικός Σταθμός, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

Ανάλογες αποφάσεις πιθανόν να πάρουν τις επόμενες ώρες και άλλοι Δήμοι γι’αυτό καλό θα είναι οι γονείς να επικοινωνούν με τις σχολικές μονάδες.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου , ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ». Προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr /  fotokiklosi.gr