Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία σε Κύθνο και Ιο

Ολοι σχεδόν οι δήμοι των Κυκλάδων - τουλάχιστον - σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οπότε και κορυφώνεται η ένταση που έφερε η "Μήδεια" στα νερά μας, θα κρατήσουν τα σχολεία κλειστά και τους μαθητές μακριά από την έκθεση των καιρικών συνθηκών. Αργά χθες το απόγευμα, δύο ακόμη δήμοι ανακοίνωσαν ότι σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου (αλλά και αύριο) δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα διά ζώσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης..

Εν αρχή ο Δήμος Κύθνου, όπου με απόφαση του Δημάρχου Σταμάτη Γαρδέρη κρατάει τα σχολεία κλειστά σήμερα και αύριο, 16 και 17 Φεβρουαρίου... Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει "  Κλειστά Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία στο Δήμο Κύθνου. Το μέτρο αφορά όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν με δια ζώσης μαθήματα, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ενώ -σύμφωνα με ενημέρωση η εκπαιδευτική διαδικασία ΔΕΝ διακόπτεται, αλλά θα πραγματοποιείται μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264 της 30/09/20.

Για τη λήψη της απόφασης συνεκτιμήθηκαν οι καιρικές συνθήκες που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όπως και οι συνθήκες που λειτουργούν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, όπου απαιτείται αερισμός των αιθουσών με ανοιχτά παράθυρα, κάτι που δεν είναι εφικτό να συμβεί με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες"

Και πάμε στον δήμο Ιητών και την απόφαση του Δημάρχου Γκίκα Γκίκα με την οποία μας ενημέρωνει ότι " Ο Δήμος Ιητών αποφάσισε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου την Τρίτη 16-02-2021 λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19,για την διασφάλιση της ακεραιότητας και ασφάλειας μαθητών ,γονέων και διδακτικού προσωπικού τόσο κατά τη μεταφορά τους στα σχολεία όσο και κατά την παραμονή τους εκεί ".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News