Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία σε Τήνο & Ανδρο, ανοιχτά στη Σαντορίνη

Σχολεία

Επιστροφή στη κανονικότητα; Η Ελπίδα έφυγε, οι δρόμοι ανοίγουν σιγά σιγά από την προσπάθεια που γίνεται με πρωταγωνιστές του εργαζόμενους σε Δήμους και Περιφέρεια.. Και τα σχολεία όπως ήταν λογικό ανοίγουν ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις 

Βέβαια, αύριο Παρασκευή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα καθότι έχουμε και τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών (σχολική εορτή) με δύο σχολικές ώρες για την εορτασμό...  Οπότε; Στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - όπως έχουμε ήδη αναφέρει - τα σχολεία στη Νάξο θα μείνουν κλειστά (σ.σ. στα ορεινή η μετακίνηση δεν είναι εύκολη ακόμη) ενώ στις Μικρές Κυκλάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Αμοργό επίσης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά, όπως βέβαια και στους Δήμους Πάρου - Μήλου - Μυκόνου και Σύρου...  Ανοιχτά θα είναι για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα τα σχολεία στην Σαντορίνη. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας " Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά οι Εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θήρας αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου".

Αντίθετα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Τήνου... Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει " Σε συνέχεια των υπ’αρ. 07/Β/2022 & 08/Β/2022 αποφάσεων Δημάρχου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων".

Ανάλογη κίνηση και από τον Δήμο Ανδρου, ο οποίος κρατάει και πάλι τα σχολεία κλειστά όλων των βαθμίδων (από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση) επικαλούμενος την επικινδυνότητα στην μετακίνηση των μαθητών και βέβαια τις κάκιστες καιρικές συνθήκες... 

Ααα και βέβαια όταν λέμε "κλειστά"΄σχολεία, πολύ απλά εννοούμε ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση. 

Σχετικά με τη διενέργεια self test, υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News