Κυκλάδες - Λεονταρίτης: "Νέα σχολική χρονιά, αφετηρία για νέους στόχους"

".... Οι γνώσεις που προσφέρει το σχολείο είναι βασικά εφόδια για τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι θα πορευτούν στο μέλλον που εκείνοι θα επιλέξουν και θα διαμορφώσουν. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε την δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουμε την κριτική σκέψη τους, να τους γαλουχήσουμε με τις πανανθρώπινες αξίες του σεβασμού, της συνεργασίας και της ισότητας..." Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στο μήνυμά του με αφορμή την σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς..

Ενα μήνυμα που έχει και πολιτική προέκταση καθότι όπως σημειώνει " .Η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά, παρόλο που δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητες της, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και υποδειγματική λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων".

Αναλυτικά το μήνυμα που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λεονταρίτη, αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων προς τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έχει ως εξής: Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά αύριο, αποτελεί για τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων στα νησιά μας την αφετηρία για την κατάκτηση νέων στόχων και την απόκτηση νέων εμπειριών.

Οι γνώσεις που προσφέρει το σχολείο είναι βασικά εφόδια για τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι θα πορευτούν στο μέλλον που εκείνοι θα επιλέξουν και θα διαμορφώσουν. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε την δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουμε την κριτική σκέψη τους, να τους γαλουχήσουμε με τις πανανθρώπινες αξίες του σεβασμού, της συνεργασίας και της ισότητας.

Εύχομαι σε κάθε παιδί - και ειδικά σε όσα θα διαβούν για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου - καλή αρχή και σε κάθε εκπαιδευτικό και γονέα καλή δύναμη.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά, παρόλο που δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητες της, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και υποδειγματική λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Καλή σχολική χρόνιά! Καλή πρόοδο!".