Κυκλάδες - Μονογυιού: Προχωρά η έναρξη εργασιών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

Και οι παρεμβάσεις της Κατερίνας Μονογυιού - βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας - σε θέματα εκπαίδευσης καλά κρατούν... Πρόσφατα στη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είχε ζητήσει να υπάρξει ειδική μέριμνα υπέρ των μονοθεσίων σχολείων στα μικρά νησιά,αναφέροντας το παράδειγμα της νήσου Κιμώλου,όπου υπάρχουν 20 μαθητές όλων των τάξεων που διδάσκονται στην ίδια αίθουσα,με αποτέλεσμα .Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης παρόλη την φιλοτιμία διδασκόντων κι διδασκομένων..

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε σειρά επαφών για θέματα Δια Βίου Μάθησης αλλά και ειδικότερα για την εφαρμογή τους στα νησιά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται κυρίως λόγω νησιωτικότητας και υποστελέχωσης που ταλανίζει τους νησιωτικούς Δήμους. Η πρώτη επαφή ήταν χθες Πέμπτη 7 Νοεμβρίου με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κύριο Κωσταντίνο Δέρβο..... Εκεί διευκρινίστηκε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς η έναρξη εργασιών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) στους Δήμους Άνδρου, Ιητών, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Σίφνου, Σύρου - Ερμούπολης, Τήνου και Φολεγάνδρου.

Ο Θεσμός της Δια Βίου Μάθησης γίνεται όλο και ποιο αναγκαίος στην εποχή μας όπου οι αλλαγές είναι ραγδαίες και οι απαιτούμενες δεξιότητες όλο και περισσότερες και μεγαλύτερου εύρους .Είναι λοιπόν προφανές ότι χρειάζεται διαρκής μέριμνα για να μπορέσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ανταποκριθεί στο διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.

Αυτή η ανάγκη είναι ακόμα ποιο εμφανής στα νησιά όπου αφενός οι ευκαιρίες επιμόρφωσης είναι μειωμένες και αφετέρου οι εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον ραγδαίες. Η Κατερίνα Μονογυιού έχει προγραμματίσει και άλλες επαφές με κεντρικούς φορείς που εμπλέκονται σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.