Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - Συρμαλένιος: Γιατί κλειστές σχολικές δομές σε Σίφνο και Αμοργό;

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: Γιατί κλειστές σχολικές δομές σε Σίφνο και Αμοργό;

|

Οι αναφορές που κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος σχετικά με τις σχολικές δομές σε Σίφνο και Αμοργό όπου ελέω αναστολής λειτουργίας των λυκειακών τάξεων την πλήρωσαν και οι μαθητές των αντίστοιχων τάξων στο Γυμνάσιο

Σε απόγνωση έχει φέρει μαθητές και γονείς των γυμνασίων και λυκείων των Κυκλάδων η απόφαση να κλείσουν οι σχολικές δομές λόγω πανδημίας και να διακοπούν τα δια ζώσης μαθήματα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι σε αρκετά νησιά δεν υπάρχει κανένα απολύτως κρούσμα και τα σχολεία θα μπορούσαν να λειτουργούν, τουλάχιστον για κάποιες τάξεις του Λυκείου.

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για το θέμα. Η πρώτη έχει τίτλο: «Διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων στο Γυμνάσιο Σίφνου» (στο τέλος του άρθρου η επιστολή της κας Ναδάλη)
Ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή της Δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη με θέμα τη διακοπή των «δια ζώσης» μαθημάτων (ως τις 16/3/2021) στο Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς», στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία διακόπτονται έως τις 16/3/2021 τα «δια ζώσης» μαθήματα στα Λύκεια των «κόκκινων» περιοχών.
Συγκεκριμένα, αρκετά επαρχιακά Γυμνάσια (16 στο Νομό Κυκλάδων) έχουν την ιδιαιτερότητα να λειτουργούν ως Γυμνάσια με Τάξεις Λυκείου και συνεπώς η διακοπή μαθημάτων στο Λύκειο συμπαρασύρει αυτομάτως και τη λειτουργία των Γυμνασίων. Ως εκ τούτου, σημειώνεται το παράδοξο ότι, ενώ τα Γυμνάσια λειτουργούν «δια ζώσης» σ’ όλες τις «κόκκινες» περιοχές, γίνεται διαδικτυακά η διδασκαλία μόνο σε αυτό τον ιδιαίτερο «τύπο» Γυμνασίου και έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου υποχρεώνονται να παρακολουθούν μαθήματα όχι «δια ζώσης», αλλά μέσω διαδικτύου.

Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα:  «Kλείσιμο των σχολικών δομών της Αμοργού» (στο τέλος του άρθρου η επιστολή των μαθητών της Γ’ Λυκείου)

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε την επιστολή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου Αμοργού, καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της Δ.Ε.Π. Αμοργού για την απόφαση να χαρακτηριστεί και η Αμοργός  κόκκινη περιοχή, τη στιγμή που το νησί δεν έχει ούτε ένα κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι σχολικές δομές του. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της Β/θμιας για άλλη μια φορά, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ήδη μαθησιακά κενά εξαιτίας της προηγούμενης τηλεκπαίδευσης. Πολλές περιοχές του νησιού έχουν αδύνατο ή καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην σύνδεση  μαθητών με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Σε ένα νησί επιδημιολογικά καθαρό, η επιβολή οριζόντιων μέτρων είναι προκλητικά  άδικη. Στρέφεται ενάντια στην ψυχική υγεία των παιδιών αλλά κι όλων των κατοίκων, εγκαθιδρύοντας αισθήματα άγχους, θλίψης, ανασφάλειας και φόβου.

Οι κάτοικοι της Αμοργού ζητούν την επαναλειτουργία όλων των σχολείων με  υγειονομικά πρωτόκολλα και την αυστηροποίηση της μετακίνησης από νομό σε νομό, υποχρεωτικό test και καραντίνα σε όποιο έρχεται στο νησί προς αποφυγή διασποράς του ιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες