Κυκλάδες - Τήνος: Δωρεάν rapid test για τους εκπαιδευτικούς

Είναι τέλη Δεκεμβρίου του 2020 και ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μέσω ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα ενημέρωνει ότι " Υπογράψαμε τη σύμβαση προμήθειας 1000 rapid test για την προστασία των εργαζόμενων του Δήμου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας, των καθηγητών και δασκάλων, των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας καθώς και των διαβιούντων στο Γηροκομείο. Στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και συμβάλουμε στην υγειονομική θωράκιση του νησιού". Ανάρτηση που συνοδεύεται από την σχετική φωτογραφίας ....

Μερικές ημέρες αργότερα, το Κέντρο Υγείας του νησιού παραλαμβάνει τα πρώτα 500 rapid test για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υποχρεώσεις του για την ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος (σ.σ. τελευταίο κρούσμα στο νησί στις 8 Δεκεμβρίου 2020) και τώρα με την επιστροφή στα σχολεία, μαθητών και εκπαιδευτικών λογικό είναι ο Δήμος να ζητάει; Τι άλλο από την προσέλευση των εκπαιδευτικών στο Κέντρο Υγείας για το σχετικό τεστ..

Και όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση "  Στο πλαίσιο της θωράκισης της δημόσιας υγείας και της αναγκαίας πρόληψης ενόψει της επανέναρξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τήνου ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού ( rapid test) σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη των μαθημάτων των σχολικών μονάδων του νησιού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στη γραμματεία του Κέντρου Υγείας Τήνου για να κλείσει ραντεβού γνωστοποιώντας την ιδιότητά του και τον ΑΜΚΑ του. Η ασφάλεια όλων μας είναι σημαντική και αδιαπραγμάτευτη".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News