Κυκλάδες: Τοποτηρητής Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού, Νήσων, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄

Σύρος - Σαντορίνη

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας (από την 4η Σεπτεμβρίου) όταν και επίσημα ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κκ Επιφάνιος με επιστολή που είχε υπογράψει την 28η Αυγούστου υποβαλλει (για δεύτερη φορά) την παραίτησή του... Και σημειώνει "  Επειδή πλέον συνειδητοποιώ την αδυναμία μου και για να μην μπορεί να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και πάλιν την επιστολή μου ζήτησα να είναι κοντά μου και να υπογράψουν ως μάρτυρες εκτός από τα ανήψια μου και άνθρωποι που με αγαπούν πραγματικά και τους εμπιστεύομαι για να βεβαιώσουν και τη γνησιότητα της προθέσεως μου και τα γραφόμενα.  Μακαριώτατε, Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησιν μου και με αγάπη να μεριμνήσετε για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να αποτρέψετε τον σκανδαλισμό των ευλογημένων κατοίκων των μικρών νησιών της Μητροπόλεως".

Και είχαμε αναφέρει ότι χρέη Τοποτηρητή της Μητροπόλεως θα αναλάμβανε ο Μητροπολίτης Σύρου και Νήσων Δωρόθεος ο Β.  Ειναι ο αρχαιότερος στη τάξη (μετά τον Σάμου που δεν μπορούσε να καλύψει τη συγκεκριμένη Μητρόπολη λόγω ενός θέματος υγείας).... Και με την Ιεραρχία της Ελλάδας να έχει συμπεριλάβει το θέμα της εκλογής νέου Μητροπολίτη Θήρας στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα (4-9 Οκτωβρίου)... Μία συνεδρίαση που αναμένεται "καυτή" καθότι στο πρόγραμμα υπάρχουν εκλογές για την κάλυψη κενών θέσεων και στις Μητροπόλεις Καστορίας, Κιλκίς, Λαγκαδά και Περιστερίου..  

Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Νήσων, Δωρόθεος ο Β, ορίστηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου με κάθε επισημότητα τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Μάλιστα, βρέθηκε στη Σαντορίνη χθες Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου όπου είχε στο Επισκοπείο συνάντηση με τον τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο, προς τον οποίο εξέφρασε την τιμή και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, των Μελών της Ιεράς Συνόδου και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος υπεδέχθη τον Μητροπολίτη Σύρου με αγάπη και αντήλλαξε μαζί του απόψεις για πνευματικά και εκκλησιαστικά θέματα.  

img_3734.jpg

Παράλληλα χθες το βράδυ συγκάλεσε Ιερατική Σύναξη των διακονούντων στη Σαντορίνη Εφημερίων στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως στα Φηρά, καρπό της ανυστάκτου ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Επιφανίου.  Απευθυνόμενος προς τους Κληρικούς της Σαντορίνης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους προέτρεψε να αγαπούν και να σέβονται τον Σεβασμιώτατο κ. Επιφάνιο και να τιμούν και να στηρίζουν όποιον η Ιερά Σύνοδος εκλέξει και αποστείλει ως Ποιμενάρχη της πολυνήσου αυτής Μητροπόλεως.

Τους κάλεσε δε να συνεχίσουν με σύνεση και φόβο Θεού την διακονία τους, να μεριμνήσουν για την οργάνωση του Κατηχητικού έργου και την έγκαιρη στελέχωση των Κατηχητικών Σχολείων την αρξάμενη Κατηχητική περίοδο. Τέλος, τους επισήμανε την ανάγκη ο νέος Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης τους να τους εύρη ως μία αγαπημένη ιερατική οικογένεια!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα πιστρέφει στη Μύκονο και το απόγευμα θα χοροστατήσει του Εσπερινού της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα της Μητρόπολης Σύρου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News