Λειτουργία ειδικοτήτων που να μας ...ταιριάζουν

Χιλιάδες σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ σε όλη τη χώρα βρίσκονται με την απορία καθότι η λειτουργία των σχολών τους δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και η βασική ευθύνη είναι της κυβέρνησης. Και κανείς δεν γνωρίζει πότε ουσιαστικά θα ξεκινήσουν παρά τις ...απαντήσεις που δίνει η Κυβέρνηση ότι "ξεκινάει..." 

Η καθυστέρηση έδωσε την ευκαιρία στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Λεονταρίτη να στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αποδέκτες τον κ. Υπουργό και τον κ. Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας νέων ειδικοτήτων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νομού Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα επισημαίνει την ανάγκη λειτουργίας της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», η οποία δεν εγκρίθηκε στην Απόφαση περί «Έγκρισης λειτουργίας τμημάτων Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εξαμήνου 2015 Β» του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Η ειδικότητα αυτή κρίνεται εξαιρετικά απαραίτητη σε μια αμιγώς νησιωτική και τουριστική Περιφέρεια όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου, που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. 
Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι η ειδικότητα έχει αρκετά χρόνια να λειτουργήσει στο ΔΙΕΚ και ότι έχουν ήδη εγγραφεί (20) είκοσι σπουδαστές που αναμένουν να ξεκινήσει η λειτουργία της ειδικότητας αυτής και που -σε περίπτωση ακύρωσής της- είναι αμφίβολο αν θα ξανασυγκεντρωθεί ο ίδιος αριθμός υποψηφίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΙΕΚ Σύρου υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της ειδικότητας.

Επιπλέον η ίδια ανάγκη για λειτουργία νέων τμημάτων, λόγω αυξημένης συμμετοχής, απαντάται και σε 2 ειδικότητες στο ΔΙΕΚ της Νάξου. Πρόκειται για τις ειδικότητες: «Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας» και «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής», με τη συμμετοχή να φτάνει στους (15) δεκαπέντε μαθητές για το κάθε τμήμα.

«Εκτιμώντας ότι και εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη οι ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό να λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές και ομοίως οι ειδικότητες που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα να λειτουργούν σε μικρές αγροτικές νησιωτικές περιοχές, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι προαναφερθείσες ειδικότητες», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Λεονταρίτης.


 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News