ΛΕ.ΜΟ.Ν.: "Μοτοσυκλετώντας ...χαίρομαι" και στη Νάξο

Οδική Ασφάλεια... Μεγάλη κουβέντα για μία έκφραση μόλις δύο λέξεων.. Και είναι ιδιαίτερα σημαντική από τη στιγμή που η ζωή ενός αναβάτη μηχανής, του συνοδηγού του αλλά και των πεζών κρέμεται από μία κλωστή... Οπότε είναι λογικό να ζητείται η πληρέστερη ενημέρωση. Και η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) έχει αποδείξει ότι πάνω απ όλα ενδιαφέρεται για την ουσία και όχι το θεαθήναι... 

Οπότε; Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα φιλοξενήσει στη Νάξο τα μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας ΜοτοΘέσις  σε μία προσπάθεια να δείξει την σημαντικότητα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης και βέβαια της εκπαίδευσης... Στόχος; Να προσφέρει όπως διαβάζουμε και στην σχετική σελίδα του ινστιτούτου "θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για λύση. Μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης - ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια".

Κάθε μοτοσυκλετιστής, ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α ή ΜΟΤ/ΤΟΥ και επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο, μπορεί να απευθύνεται στον Παρατηρητή Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου (Πιστοποίηση ROSPA - RoADAR ADVANCED RIDER), ο οποίος βρίσκεται γεωγραφικά κοντύτερά του για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση διαρκεί 9 ώρες συνολικά (θεωρία 5 ώρες και πράξη 4 ώρες) και περιλαμβάνει βασικές γνώσεις που αφορούν τον ασφαλή αναβάτη, το ατύχημα, τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, το σήκωμά της και κυρίως διδάσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας. Χορηγείται βεβαιωτικό εκπαίδευσης και έκθεση αξιολόγησης. 

Και το σχετικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο και Κυριακή ενώ το επόμενο διήμερο θα έχουμε μαθήματα / σεμινάρια στους νεαρούς μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη στα Γυμνάσια της Νάξου. Δευτέρα 16 Απριλίου σε 1ο και 2ο Γυμνάσιο και την Τρίτη 17 Απριλίου σε Βίβλο και Τραγαία αντίστοιχα... 

 Απαραίτητες υποχρεώσεις όσων θα συμμετάσχουν:

1.Η μοτοσυκλέτα που θα συνοδέψει τους εκπαιδευόμενους στα μαθήματα πρέπει να έχει άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, καθρέπτες και να είναι πλήρως λειτουργική.

2. Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να έχει κράνος, γάντια, μπουφάν, μποτάκια.

3.Το θεωρητικό μέρος θα γίνει Το Σάββατο 15 Απριλίου και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΛΕ.ΜΟ.Ν. Το μάθημα θα διαρκέσει 4 ώρες.

4.Το πρακτικό μέρος με τις μοτοσυκλέτες μας σε δημόσιο δρόμο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Απριλίου στις 09:00 και θα διαρκέσει 5 ώρες με σημείο συνάντησης στο cafe lemon.

5. Στο πρακτικό μέρος των μαθημάτων θα υπάρχει 1 εκπαιδευτής ανά 4 εκπαιδευόμενους.

6. Στο πέρας της εκπαίδευσης θα δοθεί στους επιτυχώς βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων και με αυτή τη βεβαίωση οι συμμετέχοντες θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν το επόμενο επίπεδο το οποίο παρέχει και πιστοποίηση

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή προγραμμάτων από το 1996 (αρχικά ως Εφορεία Εκπαίδευσης της ΜΟΤ.Ο.Ε.), επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The Royal Society for the Prevention of Accidents – www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων στη Μεγ. Βρετανία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News